Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 68
Vin
  2009 - Calera - Pinot Noir - Reed - Mount Harlan AVA
(Usa - Central California Coast - San Benito Info)
Visa mer information
  Det här inte bra...tyvärr redigt alkigt och i fullständig obalans. Drygt 14 % funkar inte att dölja i Reed. Svår till mat, svår för sig själv...inga som helst attraktiva drag. %-obalans är lika illa som när ett handgjort vin kajkar ur med inälvsrester som resultat. Defekta grejer i min värld. Och sett till prislappen (400 dkk) är det ett slag i käften på oss. Absolut inga fler Calera på Sturköbaren. (vs2400 2015-12-18 Hemma)
  2011 - Domaine de la Côte - Pinot Noir - Bloom's Field - Santa Rita Hills AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Barbara Info)
Visa mer information
  Njutbar rackare...minst sagt. Till våra ångade bergtungor sitter den här svalodlade PN klockrent. Rensar, biter och smeker om vartannat. Endast 12,5% svalkar i högsommarvärmen. Hittar inget som inte sitter rätt. Föruto men sak...priset...ligger kanske ett par hundringar över vad som känns relevant. För uppemot 600sek vill man ha lite mer djup och komplexitet. Kanske kommer med ålder men jag besitter inte kunskap om att sia gällande amerikansk PN. Men vinet är som sagt klanderfritt. Går gärna vidare med det här... (vs2400 2015-08-07 Hemma)
  2010 - Bergström - Pinot Noir - Cumberland Reserve - Willamette Valley AVA
(Usa - Oregon Info)
Visa mer information
  Skicklig Oregon-PN som är löjligt lätt att klunka i sig. Absolut ingen europé, saknar struktur och finess. Spelar mer på frukt och snällhet. Inte fel på något sätt när vi snackar drickbarhet. En rakt upp och ned god PN. (vs2400 2015-07-31 Hemma)
  2010 - Mount Eden Vineyards - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Clara Info)
Visa mer information
  Lika gott som tidigare årgångar. Verkar vara omöjligt att inte bli nöjd med deras grejer. Tacksamt.
Och till en asiatiskt influerad middag med mycket smak funkar det här fullständigt magiskt. Försvarar lätt sin plats på hyllan i källaren.
(vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2010 - Philip Togni - Cabernet Sauvignon - Tanbark Hill - Spring Mountain District AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Ännu en klockren Napa-cab. Lite torrare, lite mer knuten, men likaså förförande god. Kanske hade snäppat upp om det serverats lite bea... (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2010 - Kutch - Pinot Noir - McDougall Ranch - Sonoma County Green Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  Vill verkligen tycka om det här...men...rena schlagervinet...småjolmigt, ointressant, småkladdigt, intetsägande...proffsig pinot, men utan själ. Mer vinmakeri än vin. Prislappen är löjlig. Finns fan inte en mineral i den här flaskan. Bort går det här... (vs2400 2015-06-12 Hemma)
  2009 - Mount Eden Vineyards - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Clara Info)
Visa mer information
  Bara att kapitulera. Det här är gott. Initialt aningen småstrulig, men med tid lugnar grejerna ned sig och blir en fin vinkick. Briljerar till den asiatiska biff-salladen. Mynta och koriander fixar den här Caben utan bekymmer. Inget kladd...bara skön struktur och fint mogen frukt. De kostar en slant, men belöningen är redig. Naturligtvis för ungt. Kommer antagligen bäst till sin rätt om 5-10 år. (vs2400 2015-05-28 Hemma)
  2005 - Dunn - Cabernet Sauvignon - Howell Mountain AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Gott. Delar dock bordet i form av tyckande. Vissa anser att det här är för konventionellt, medan andra uppskattar vinets kvalitet. Eftersom jag vet vad som är i glaset, är jag av den meningen att det här är bra skit. Visst är det snällt, men kvaliteten går inte att ta miste på. Klockren Cab i både doft och smak. Mjuk och fin. Elegant på något sätt. Inte någon vulgo-frukt. Håller bra många år till. Kanske vi är på tok för tidigt på den. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2010 - Radio-Coteau - Pinot Noir - La Neblina - Sonoma Coast AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  Fantastiskt fin Pinot. Ren, djup, spännande, charmig, finessrik, Pinot-typisk, mineraler, skitfin frukt...kan inte uppbåda annat än applåder. Tredje flaskan vi njutit och det har varit samma beröm varje gång. Känslan är att upplevelsen varit identisk. Alltså inte tillstymmelse till utveckling trots att det är drygt 2 år mellan första flaskan och den här. Sedan om det är en brist...eller inte...ingen aning i det här fallet. Vinet levererar vinkick...stor sådan. (vs2400 2015-01-16 Hemma)
  2005 - Ramey - Cabernet Sauvignon - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Råder delade meningar om denna Napa-Cab. Min fru spinner loss fullständigt, medan Fredrik och jag stör oss på %. Bränner till lite väl häftigt. Men för övrigt är det ett gott glas vin. Angenämt...inget som egentligen sticker ut...lite anonymt...men gott. Funkar bra till lördagssteken. Vill nog ändå ha lite mer syror helt enkelt. Vill nog ha lite mer karaktär sett till prislappen... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2009 - Larkmead - Cabernet Sauvignon - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Ibland skriker vi efter lite mer kraft och doningar med bra maffighetsfaktor. Med andra ord ligger en ung Napa-Cab väldigt nära till hands. Har aldrig testat Larkmead innan, nyfikenheten är med andra ord stor när korken dras. Ner i karaffen i 3-4 timmar. Därefter tjongar det till i glasen med skön bestämdhet. Inget annat än fullkomligt skitgott. Primitivt, men ändå fascinerande i sin fruktdominerade stil. Kraftfull, men ändå raffinerad i sin maffiga stil. Typisk Napa. Ung naturligtvis, men vi njuter av primär frukt och pigga syror. Med den koncentration som det här uppvisar klarar den med enkelhet 10 år till. Det här vill vi ha mer av i källaren. (vs2400 2014-06-20 Hemma)
  2007 - Hyde de Villaine - Syrah - Californio
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Klockrena vara Syrah-markörer. Visst finns det aningen sötma, men jag tycker ändå det avslutas torrt och snyggt. Kanske aningen burdust. Vi testar grejerna kväll två och det har kommit mer till sans. Stram Nya Världen-profil. Bra men kanske inget man behöver fördjupa sig i. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2008 - Ridge - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Cruz Info)
Visa mer information
  När det nalkas redig hängmörad entrecôte på grillen gäller det att matcha upp ordentligt. Den här CS från Ridge har ännu aldrig svikit oss och gör det inte nu heller. Klockren. Lätt och spänstig med mängder av CS-egenskaper. Och att vi inte är Bdx-land är vi rörande överens om. Skitgott. Urtypiskt...vad mer kan man önska sig? (vs2400 2014-04-30 Hemma)
  2012 - Arnot-Roberts - Trousseau - North Coast AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Snälla nån va gott...jag är inte ensam om att uttrycka just det. För det här är buscharmigt, men ändå seriöst. Klass, finess, harmoni, skoj, personligt och lättsamt. Fantastiskt gott. En renhet som imponerar...men det är det personliga inslaget som verkligen kickar. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  2009 - Calera - Pinot Noir - Reed - Mount Harlan AVA
(Usa - Central California Coast - San Benito Info)
Visa mer information
  Mer druvkaraktär än terroir. Skitgod, men saknar det där lilla extra man får när det står Chambolle/Vosne...på etiketten.
Fint hanterad Pinot, sparsmakad koncentration, härlig frukt, lite väl häftig malo, syrorna skulle också kunna fräsa till aningen mer. Men ändå...sammantaget en bra Pinot utan den där lilla extra växeln...
(vs2400 2014-01-24 Hemma)
  2009 - Philip Togni - Cabernet Sauvignon - Tanbark Hill - Spring Mountain District AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  'Simpel' Napa som ger vad man vill ha från en Cab därifrån. Direkthet...charm...mjukhet...typicitet. Godhet är ett annat ord som dyker upp i pannan. För gott är det. För sig själv...självklart. Till en lite hjort...lika självklart. Inga märkvärdigheter...men precis där ligger märkvärdigheten. Alltid lika gott...alltid lika typiskt...alltid lika somrigt charmerande. Inget gnäll...bara fyll på vid tillfälle. (vs2400 2014-01-17 Hemma)
  2010 - Kutch - Pinot Noir - Savoy Vineyard - Sonoma County Green Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  Säger bara...sketabra. Sicken skön fredagskick. Rent, mineralrikt, träffsäkert, härlig munkänsla, lite lagom sinnligt, lakritsfruktigt...bra struktur rakt igenom hela glaset. Ska vi leta fel...lite kort. Och prislappen...går inte att motivera. Men...ännu en gång så konstaterar vi att California presterar på hög nivå. (vs2400 2013-12-13 Hemma)
  2008 - Forman - Cabernet Sauvignon - Chateau la Grande Roche - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  När det dunkas fram en redigt välhängd biff och kladdig bearnaise på tallriken, då är vinalternativen Cab eller Syrah. Ikäll får det bli en Napa-Cab av relativt enkelt snitt. Forman's andravin hälls i glasen. Gör sitt jobb hyfsat. Saknar lite syror för att stå upp mot kladdet. På egen hand desto bättre. Störande nog hittar jag lite beska/bitterhet i slutet av smaken. Tror man pressat väl häftigt. Inget att spara, utan det här blir inte bättre än så här. Kommer nog inte köpa in fler av det här... (vs2400 2013-12-12 Hemma)
  2010 - Ridge - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Cruz Info)
Visa mer information
  Gick inte att glömma den här...och tur var väl det. Börjar med en rejält söt och nästan cdp-aktig doft. Naturligtvis inte enbart, men retar mig en aning. Vid sidan av finns naturligtvis alla Cab-markörer man kan önska sig. Men det här vinet tar för sig i munnen...satans fint på ett enkelt och självklart sätt. Klockrena syror, ren frukt (ingen sötma), bra struktur...bra redan nu. Ändå bara är en krusning mot vad som kommer dyka upp i glaset om 5-6 år. Det här kan man lätt ha ett gäng liggande i källaren. (vs2400 2013-12-08 Hemma)
  2010 - Radio-Coteau - Pinot Noir - La Neblina - Sonoma Coast AVA
(Usa - Northern California Coast - Sonoma Info)
Visa mer information
  Lätt den bästa Pinot Noir vi njutit som inte har Bourgogne som ursprung. Lätt. Men att hitta en ung Bourgogne som presterar som Neblina...inte lika lätt.
Det här är inget annat än skitbra. Elegant. Charmigt. Bra djup i frukten. Vansinnigt lockade för nosen. Inte det minsta svårdrucket. Stort, redigt, snyggt, läckert...otroligt imponerad.
När amerikanerna väljer att spela på finess snarare än kraft är jag definitivt med i matchen. Det här kan jag lätt fylla några fack med i källaren. Här ska letas...
Skitbra, som sagt...
(vs2400 2013-11-06 Hemma)
1 2 3 4
Lägg upp ny provning