Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 16 av 16
Vin
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Till de grillade små hjortbitarna låter vi den här gamla favoriten ackompanjera. Funkar utmärkt till födan och flickorna blev glada att äntligen få något lite mer fruktsvulligt i glasen. På egen hand dominerar fruktsötman i både doft och smak. Gott men i sammanhanget (läs övriga viner) väl endimensionellt... (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2008 - Yeringberg - Cabernet Sauvignon
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Hade stora förväntningar på det här...skönt att de infrias och det med råge. Faktiskt riktigt jävla bra. Blint hade vi nog samstämmigt dragit till med en redigt bra Napa-Cab...och då menar jag en redigt bra sådan.
Här finns elegans, otrolig mjukhet (håller sig på rätt sida fjolleriet), ruggigt fin balans...bara så där självklart gott att dricka. Rena Cab-toner rakt igenom. Inget kladd, bara ren frukt. Inga påklistrade fat, bara fint mogen frukt. Lysande till den grillade hjort-biten.
Hittar inte ett endaste litet fel...jo förresten...sista flaskan och svårt att få tag på nya. När det stämmer i Aussie-vinerna...då sjunger det ordentligt. Väl värd att leta upp.
(vs2400 2014-08-02 Hemma)
  2009 - Main Ridge Estate - Pinot Noir - Half Acre
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Pinot Noir går inte att ta miste på...inte ens om det kommer från Mornington i Australien. Här finns alla PN-markörer på plats om än i lite varmare tonläge. Inget kladd, utan snarare förvånansvärt mineraliskt. Rondör är ett annat utmärkande drag. Vill kanske ha aningen mer stringenta syror, men det här levererar ändå bra tillfredställelse. Bra skit helt enkelt. (vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Det här är bara skitgott. Vansinnig Syrah-attack för både näsa och mun. Ren frukt. Självklart går det inte dölja faktumet att druvorna växt i varmt klimat. Men det är rent och löjligt charmigt. Den massiva frukten balanseras upp av bra syror. Framtid...definitivt...stor sådan! (vs2400 2014-01-04 Hos LP)
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Inte många aussies som slinker ned på Sturköbaren. Lite synd eftersom det går att finna redigt bra grejer. Tyvärr är det lite lättare att hitta riktiga bottennapp än sköna toppar. Men vid vårt besök i Australien för tre år sedan fick vi indikationer att det börjar röra sig åt rätt håll (friskare, torrare, renare och mer klassiska) på ganska många platser. Framförallt bubblar det friskt i Victoria. Vi testade lite nya grejer på plats och plockade även med oss lite härligheter hem. Ett av tipsen var just kvällens hantverkare. Det här dök upp på SB för ett tag sedan och köpinstinkten slog till momentant. Och när sedan Winepunk dunkar ner en flaska och hyllar grejen...ja, då är det bara att plocka en flaska och kolla.
Vi greppar hyllningarna. Det här är bra...redigt bra. Efter en ganska trög start (lite småblyg initialt både i doft och smak), lyfter vinet kontinuerligt under kvällen. Här finns klockrena aussie-Syrah-indikatorer (blommor, eucalyptus, mörk frukt, trevlig rökighet) och lika delar Rhône-Syrah-egenskaper (torr, längd, balans och en fin renhet). Här finns ingen klumpighet och inte heller någon sötmasörja. I avslutningen finns en liten bitterhet (ganska mycket hela klasar) som kommer att försvinna med lagring. En annan liten varning är 14,5 %...aningen häftigt just nu. Tror dock att sakerna integreras med tid. För vila ska denna 2011:a definitivt göra. Låt grejerna ligga 4-5 år så har det här transformerats till en annan varelse med mer djup och komplexitet. Ska bli intressant att följa upp.
(vs2400 2013-10-16 Hemma)
  2008 - Lance Vineyard - Cabernet Sauvignon - Punch
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Dags för ännu en aussie att slaktas från Sturköbarens hyllor...men i det här fallet är det inte en sågning utan endast en nedräkning av saldot...som bara var 1. Och det kan vi lätt erkänna...borde ha varit minst 12 med tanke på kvaliteten. Om vi nu hade haft 12 flaskor av denna häftiga aussie-cab hade i haft just en av tolv lådor som producerades 2008...just det 12 jävla lådor var allt som Lance fick fram av Punch. Det här är inget annat än skitbra cab...vansinnigt bra sådan. Aldrig att vi hamnar i Europa, utan här är vi många tidzoner från vår komfortzon. Doften skriker aussie, medan smaken får oss direkt att peka med hela handen på Napa.
Skit sak samma för jag vill ha mer av detta. Tyvärr tväromöjligt. Köpt på plats för 30 månader sedan.
Ren frukt...inga störande fat...sötmogen i doften, men fullständigt torr i smaken...tanniner...finns antagligen men allt nedslipat för att behaga...men det blir aldrig tråkigt eller inställsamt. Av 144 producerade flaskor har vi slaktat en här ikväll...
(vs2400 2013-06-15 Gbg)
  2004 - Yarra Yering - Cabernet Sauvignon - Dry Red Wine No1
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Ännu en aussie klädd i klassisk europeisk kostym. Det doftar Bdx (blyert, lagrad cassis, lite järn) och det smakar Bdx (bra lyft och rena syror, sköna lagrade tanniner och fortsatt bra tryck i frukten)...men med en liten sötma på slutet...precis som den tidigare Astralis.
Hur god som helst! Ingen fruktbomb på något sätt...tvärtom finstämd och elegant. Mer sådant här!
(vs2400 2013-04-27 CasaUlrik)
  2008 - Kooyong - Pinot Noir - Haven
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Nej du lille Haven (med redig prislapp). Det här funkar inte...inte på något plan. Här är det kaffe, vanilj, kola och annat trams som inte har i ett vin att göra. Lika ointressant i munnen. Ofarligt och jolmigt. En gåta varför vi köpte detta på plats. Måste rannsaka mitt omdöme i vissa lägen. (vs2400 2013-02-08 Hemma)
  2001 - Yarra Yering - Shiraz - Underhill
(Australia - Victoria - Yarra Valley Info)
Visa mer information
  Hängmörat kött...solmogna svarta vinbär...blommor...ett uns vanilj...fruktsallad...och en påbörjad mognadskomplexitet. I munnen rasslar det till med en härlig fruktattack...balans...bra längd...balans...nedslipade tanniner...balans...bra tryck i syrorna...balans...mer frukt än sten...balans...stor vinkick! Att vi är i Aussie-land är inte lätt att gissa. Snarare att vi har en redigt bra nord-rhônare i glaset.
YY gör klassiska viner med Aussie-twist. Inga som helst ålderskrämpor. Det enda som pekar på lite ålder är färgen (mer röd än blå) och de nedslipade mjuka tanninerna.
Denna Shiraz innehar inget drickmotstånd...slinker ned både snabbt och resolut...samtidigt som vi snackar stor njutning. Stort vin helt enkelt. Synd att vi inte har lite mer undanstoppat.
(vs2400 2011-08-02 Hemma med Ulrik)
  2008 - Prancing Horse - Pinot Noir
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Här har vi en typisk semestertrofé. Bra på plats, men ack så skör här hemma. På tok för påklistrad sötma. Jolmig om den inte hålls kyld (och då för kall för att locka fram det som borde finnas där).
Nej, det här går bort. Vi klarar inte av att avsluta flaskan...typiskt aussie-syndrom här hemma.
(vs2400 2011-02-19 Hemma)
  2004 - Main Ridge Estate - Pinot Noir - Half Acre
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Här snackar vi positiv överraskning. Kanongott och med stor framtidspotential, om man hade haft några liggande vill säga. Vi fick endast med oss en Pinot från Main Ridge och knappt det. Precis buteljerade och inte till försäljning. Men en styck butelj fick jag tjatat till mig!!
Main Ridge är kanske den producent på Mornington som ligger närmast Bourgogne i stilen. Och just Half Acre är kanske en av de absolut främsta företrädarna för seriös Pinot från Australien. Det här är riktigt bra grejer. Doften ger oss mjuka röda bär, lite fin skogspromenad, fräschör och oerhörd elegant i sin framtoning. Smaken sparkar till med bra energi, fina syror, bra balans, läckra tanniner och en eftersmak som hänger i redigt länge. Skitelegant. Skitbra grejer. Satan att det var enda flaskan.
(vs2400 2009-10-29 Hemma)
  2006 - Vinea Marson - Syrah
(Australia - Victoria - Heathcote Info)
Visa mer information
  Heathcote är en av flera aussie-regioner där Shiraz/Syrah trivs förträffligt. Odlingarna ligger högre vilket innebär mer varierad temperatur, vilket i sin tur medför en längre och mer varierad växtsäsong. Med andra ord bra förutsättningar för kvalitetsviner som siktar på elegans snarare än kraft.
På etiketten drar man till med Syrah för att flirta med vindrickare som letar efter elegans och balans. Tror jag i alla fall...
Oavsett är det även det intrycket vinet ger till maten - elegant och friskt. Visst finns det redigt med frukt och visst inslag av fat, men intrycket domineras av struktur och balans.
Rakt upp och ned blir dock denna skapelse aningen för endimensionell. Sliskig fatstruktur med väl insmickrande vaniljtoner gör att vinet kräver mat.
(vs2400 2008-10-18 Hemma)
  2003 - Wild Duck Creek Estate - Shiraz - Springflat Shiraz
(Australia - Victoria - Heathcote Info)
Visa mer information
  Heathcote i Victoria anses av många aussies vara en av de mest spännande regionerna för Shiraz. Personligen skulle det vara en tuff utmaning att särskilja detta 'monster' från en McLaren Vale eller en kraftig Barossa. Kraften är enorm. Koncentrationen är nästan överdriven. Visst är det häftigt men gommen blir fullständigt bedövad efter ett glas av denna upplevelse. Till maten lugnar vinet ned sig men man blir ändå fundersam på tanken bakom dessa enorma fruktkoncentrerade bomber... (vs2400 2008-02-09 Hemma)
  2002 - Bannockburn - Pinot Noir
(Australia - Victoria - Geelong Info)
Visa mer information
  En schysst Pinot Noir från Melbournes västliga utkanter (Geelong är grannstad till Melbourne). Bannockburn är en av Geelongs absoluta topproducenter vilket detta vin verkligen bevisar. Funkar alldeles utmärkt att sippa på egen hand liksom att vinet naturligtvis är en förträfflig kompis på matbordet. Charmigt och rättframt i början för att därefter bli aningen endimesionellt. (vs2400 2007-09-07 Hemma)
  2003 - Eldridge Estate - Chardonnay
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Vinerna från Mornington uppvisar ofta en mer europeisk ton än en ren Nya världen-upplevelse. Detta vin från en liten kvalitetsproducent är en typisk Mornington. God, viss komplexitet och bra valuta för investerade aussie-dollar. (vs2400 2007-08-10 Hemma)
  2003 - Kooyong - Pinot Noir
(Australia - Victoria - Mornington Peninsula Info)
Visa mer information
  Inget vin att samla på sig fler flaskor av. Pinot Noir-toner finns där men känns konstlat. (vs2400 2007-02-10 Hemma)
1
Lägg upp ny provning