Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2006 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Romirasco
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Vansinnigt dumt kanske, men ibland går det inte att hia sig. Romirasco låg och såg kaxig ut i källaren...det går inte för sig på Sturköbaren...då ryker korken!
Går inte att blunda för storheten om än aningen slipat. Naturligtvis löjligt ungt, men skoj att känna på en storhet i relativ ungdom. Glömmer kvarvarande flaska.
Naturligtvis finns här alla Nebbiolomarkörer man kan önska...om än lite modernt och polerat.
(vs2400 2015-12-04 Hemma)
  2006 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Romirasco
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Intelligent vin. Gott vin. Stort vin. Stor upplevelse. För det är det ...en upplevelse av format.
Doften går ut över allt annat vi varit i närheten av när det gäller Nebbiolo. Det här är aristokratiskt...storslaget med de mest välslipade och putsade träsniderier av yppersta ädelträ man kan klura ut. Man vill bar inte sluta sniffa. Hur i helvete lyckas Conterno få ut det här av ett gäng druvklasar...förklara för mig...snälla!
Däremot att smakmässigt få ut så mycket kraft, parat med elegans kan jag greppa. Sanslöst bra druvmaterial, grymt bra utrustning i källaren och makalöst vinmakeri...resultatet talar för sig själv.
Vi snackar tryck på ett vansinnigt elegant förfinat sätt. Det bara bär och bär och bär. Snacka om att surfa på en magisk våg. Den tar ju aldrig slut. Vågen är balanserad ungdomlig. Jag och brädan är bara ett verktyg. Vågen är något som natur och Conterno gemensamt lyckas bygga.
Det här är stort. Stort.
Det här är dyrt. Dyrt.
Det här är gott. Gott.
Potential...löjlig och fullständigt ogreppbar. Utom min förmåga...
(vs2400 2012-09-15 Hemma)
1
Lägg upp ny provning