Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 1 av 1
Vin
  1871 - Quinta de Loureiro - Douro DO - Vinho Vehlo do Douro - Tawny
(Portugal - Trás-Os-Montes Info)
Visa mer information
  Men snälla nån...vad har vi i glaset nu då?? Flagor flyter runt...doften känns redigt unken initialt...första sippen känns oren och trött...vad är det här??

Kvällens sista vin är en underlig upplevelse. Jag blir inte klok på denna skapelse. Runt bordet letar vi fram dofter som nötter, tjära, thé, torkad frukt, svamp...som synes en oerhörd komplex doftbukett dukas upp. Ju längre tid i glaset desto mer nyanser växer fram. Intressant minst sagt.
När man smakar känns det lite hängigt och oprecist i början. Även här piggnar vinet till efter ett tag, men det är ändå något underligt i glaset...Kan det vara aningen defekt, undrar jag...
Dags för avslöjandet...Niklas avtäcker flaskan och avslöjar årgången...1871...1871...1871...
inte konstigt att man upplevde vinet som annorlunda. Jag har aldrig varit i närheten av ett vin med en ålder som detta. Vi snackar ett vin som producerats innan mina mor- och farföräldrar ens var påtänkta...När avslöjandet är gjort sitter vi och etikettdricker och tycker att allt är enastående fantastiskt. Och det är det med tanke på att vinet fortfarande är något sånär piggt, absolut helt drickbart och har en imponerande smakpalett och längd.
Vinet är en Tawny och har aldrig passerat tullarna i Vila Nova de Gaia.

Niklas - vad ska man säga...jag tackar dig för en alldeles fantastisk kväll. De viner du plockat fram och låtit oss smaka...så imponerande. Maten som du valt som ledsagare till vinerna...likaledes imponerande. Lärorikt är bara förnamnet. Stort tack Niklas!!
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
1
Lägg upp ny provning