Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 1 av 1
Vin
  1948 - Caves Aliança - Bairrada DO - Particular - Garrafeira
(Portugal - Beiras Info)
Visa mer information
  Om första glaset direkt avsjöjar sin charm, är glas två aningen mer svårflirtad. Vissa av provarna vill direkt förkasta vinet, men det är nog synd på så rara droppar. Visst står reduktionen som en strut ur glaset, men här döljer sig också vällagrad (betoning på lagrad) opastoriserad ost, rediga stalltoner, mörk mörk frukt, nötter och stora mängder russin/dadlar/fikon/mullbär. Komlpext är bara förnamnet. Personligt är bara mellannamnet. Gott är bara efternamnet.
Jag har inga betänkligheter för att ta mig både en och två sippar. Vi mullrar igång med en tät och imponerande frukt, syrorna är kanske aningen defensiva, medan tanninerna fortfarande har kraft för en sista offensiv. Fin och lååång eftersmak.
Niklas avslöjar att vi har en Baga från Bairrada i glaset och att vinet är från ett av 1900-talets stora portugiska årgångar - 1948...Året då Sverige tog OS-guld i fotboll i London...Min far skulle fylla 17...
Vidare berättar Niklas att vinet tillbringat sina första 20 år på stora liggare för att år 1968 börja sitt nya liv på flaska. Man tackar för denna storslagna upplevelse!
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
1
Lägg upp ny provning