Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  1960 - Domaine Bourillon Dorléans - Vouvray AOC - DemiSec
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Första intrycket...färgmässigt - tvärgul/gammelgul, doftmässigt - kork...att jag aldrig lär mig! Färgen skriker ålder och då måste man ta ett steg tillbaka, lufta grejerna och ge det en ny chans. Och vips är korken ersatt av lovikavantar, arrak, honung...smakmässigt imponerar vinet med tanke på åldern, kanske inte för övrigt. Jag har lite svårt för det lite äldre gardet. Men visst imponerar vinet med tanke på ålderna...fascinerande på sitt sätt. (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
  1960 - Quinta do Carmo - Vinho Tinto
(Portugal - Estremadura Info)
Visa mer information
  Efter att ha förförts av ungdomlig charm är det dags att ge åldringsvården en timme av sitt liv...och vissa av de gamla damerna är inte så lite charmiga...

Snacka om underbar färg. Läckert röd och intensiv. Naturligtvis transparent. Doftmässigt blir man otroligt imponerad...blommor, finstämd röd frukt och undervegetation...allt vilande på en härlig komplexitet. Smaken imponerar likaledes...pigga syror, mogna men ändå närvarande tanniner och tillräcklig frukt för att leverera en härligt fin eftersmak. Piemonte-likt minst sagt.
Niklas avslöjar att glasets innehåll kommer från Estremadura och att årgången är 1960. Vilka druvsorter som döljer sig i glaset är okänt. Finstämt elegant och läckert rent. Förvånansvärt piggt.
(vs2400 2009-02-21 Niklas J)
1
Lägg upp ny provning