Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 7 av 7
Vin
  1971 - Bartolo Mascarello - Barolo DOCG
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ännu en vinkick av rang.
Det här känns varmare, bra mycket yngre och mer tillgängligt än Giacosa. Men se...samma årgång...ännu en makalös 71:a. Om Giacosa bars fram av elegans, känns Mascarello mer fruktig...nästan slampig initialt. Men över tid vinner Mascarello över mig allt mer. Det här dricks i stora klunkar och är det som tar helt slut. Betyg så gott som något. Otrolig fruktkärna. Mer eller mindre orörd av tiden. Lätt finns det 10-15 år till under partisan-skjortan. Så löjligt gott. Och gott i ordets rätta bemärkelse. Och som sagt...skönt att inte analysera sönder sådant här.
Tack Magnus för en enastående kväll!
(vs2400 2014-09-17 Hos Magnus)
  1971 - Enrico Giovannini Moresco - Barbaresco DOCG - Pajoré
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kostar en tredjedel sett till övriga av kvällens storheter, men presterar nästan i paritet med Giacosa och Mascarello. Framförallt initialt. Över tid blir Moresco aningen eldig. Den flaska som det finns mest kvar i. Säger kanske något.
Bortser man från konkurrensen är det naturligtvis ännu en stor vinkick att få ta del av Moresco än en gång. Finns inte en chans att tro att det är en 71:a...snarare en bra årgång på 80-talet. Klass-Nebbiolo håller. Klassisk Nebbiolo-karaktär. Det vin som har mest kännbara tanniner. Men de är ändå sköna.
Det vin som bör drickas inom närtid.
(vs2400 2014-09-17 Hos Magnus)
  1971 - Bruno Giacosa - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En ynnest att få dricka ett vin som detta...och inte bara några få cl utan här erbjuds möjligheten till ett par rediga glas. Och över 3-4 timmar. Som sagt en ynnest!

Skolboksexempel över mogen Nebbiolo av yppersta klass. Men att vi är nere på början av 70-talet finns inte. (0-talet absolut, men över 40 år...otroligt fascinerande. Elegant är bara förnamnet. Men ändå enormt kraftfullt. Tanninerna finns där och stöttar, men är för övrigt helt nedslipade. Det mest makalösa är fruktkärnan som allt bygger kring. Välvårdad och fortsatt pigg. Fantastisk vinkick!
(vs2400 2014-09-17 Hos Magnus)
  1971 - Produttori del Barbaresco - Barbaresco DOCG - Pora - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Imponerande Barbaresco från det klassiska kooperativet. De kan verkligen få till traditionen på ett gudomligt bra sätt. Här finns bra kraft, klassisk mognad Nebba och är fortfarande tillräckligt vitalt för en framtid på ett 10-tal år.
Målarfärg, nyputsade trädetaljer, lite tjära...satan i gatan vad gott. Långt ifrån klart. Här finns utrymme för utveckling.
(vs2400 2009-11-14 71-provning)
  1971 - Enrico Giovannini Moresco - Barbaresco DOCG - Pajoré
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det här är en stor upplevelse. Det här är ett stort vin. Elegant. Finstämt. Klassiskt. Inte ett endaste litet fel går att hitta. Färgen är himmelskt vacker. Doften ger oss en fullständig uppvisning av hur ett stort vin ska uppträda. Jag har svårt att leta fram nyanser i den kompakta och komplexa doft som glaset ger oss. Inget annat än helt underbart. Likaså klassisk är smaken. Vi får oss en åktur där syror, tanniner och frukt gemensamt krupit samman till en helhetsupplevelse som är svårslagen. Inte ett endaste litet fel. Fokuserad elegans och balans. Helt underbart. Stooor vinupplevelse. (vs2400 2009-11-14 71-provning)
  1971 - Pio Cesare - Barolo DOCG
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Ännu en imponerande upplevelse. Kanske inte doftmässigt, men däremot smaken slår oss med häpnad. Ännu en 71:a som har många år kvar innan ättestupan. Kraft kombinerat med storslagen finess. Bra balans och struktur. Här skulle man vilja ha ett redigt glas så att man fick chansen att ta några rediga klunkar. Allt för att låta vinet ge munnen precis vad man vill ha...redig munkänsla. Skitbra och oerhört imponerande. (vs2400 2009-11-14 71-provning)
  1971 - Marcarini - Barolo DOCG - Brunate
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Återigen slås man med häpnad. Vi vet att vi har en 71:a i glaset, men upplever vinet som relativt ungt. Visst är det en mognad Nebba, men här finns en fruktig attack i näsan (mynta, röd solmogen frukt) och en imponerande kaskad i munnen. Syror, tanniner, elegans, balans, kraft, komplexitet och en sanslös struktur. Det är i munnen dessa Nebbor verkligen drar iväg. Längden är inget annat än enorm. Ännu ett vin som absolut inte passerat sin topp. Levererar med all säkerhet stor upplevelse i tio år till. (vs2400 2009-11-14 71-provning)
1
Lägg upp ny provning