Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 1 av 1
Vin
  1978 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det är med stora förväntningar som vi närmar oss denna antikvitet. Nervositeten när korken dras går att ta på. Men korken följer villigt med upp och den är en fröjd att skåda. Kompakt och fullständigt intakt. Och inte ett spår av TCA.
Ok, dags att börja njuta...färgen är inte annat än imponerande läcker...förvånansvärt bra täthet och en härlig lyster...doften ger oss rysningar...inget annat är träffsäker åldrad Nebba...allt är på plats...skogspromenad...nyputsad träinredning...den gamla ostbutiken...läder...men återigen är det helheten i doften som ger oss mest. Visst går det att rycka loss detaljer, men det är totala greppet som betyder mest.
Nu vill vi bara sätta igång och dricka dessa ålderstigna droppar, och det är nu som verkligheten kommer i kapp denna 78:a. Den hänger inte ihop i munnen...den är ihålig...den är slapp och platt...den domineras av röda vinbär och rönnbär...lite metall...den är helt enkel snipig. Det känns underligt med tanke på vad doften erbjöd. Vet inte om vi kan hänvisa till flaskvariation. Så himla trist. Faktiskt svårt att tuta i sig mer än ett glas. Som sagt, trist.
(vs2400 2009-11-21 Hemma)
1
Lägg upp ny provning