Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 4 av 4
Vin
  1995 - Castell'in Villa - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Bdx-vibbar. Struktur. Känns fortfarande ungdomlig. Trodde på en 2005:a. Bra med fat. Med facit i hand känner man en viss fat-sötma. En redig biff och lite bea, då hade det här vinet verkligen kommit till sin rätt. Imponeras ändå av vinets struktur och relativa ungdomlighet. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  1995 - La Pleine Lune - Christian Crittin - Syrah
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Kvällens riktiga bomb. Urtypisk med lysande druvkaraktär. Och dessutom med redig terroir!! Fantastiskt från första doft till sista dropp. Alla runt bordet är lika överraskade...att en schweizare kan vara SÅ bra!! Och ta då i beaktning att året (1995) inte är en höjdare och Crittin inte är regionens bästa producent. Men här får de tuffa franska Rhônarna stryka på foten. Vi snackar chark...vi hittar mogenhet...vi finner rökighet...vi letar fram redigt med burdus kraft. Satan vad gott och satan vad sanslöst bra. Smaken är kaxigheten själv med stringenta syror, fin frukt, enorm kraft och läckra tanniner. Skogstokigt bra helt enkelt. (vs2400 2009-07-18 Hemma med FV)
  1995 - Moulin Touchais - Coteaux du Layon AOC
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Blint. Vått ylle, lite marsipan, lite unket, gråpäron...att det är en Chenin Blanc från Loire råder inget tvivel om. Och att det antagligen är en Moulin Touchais med hyfsad ålder kommer vi också fram till relativt snart. Och då utan att ens ha smakat på vinet...när vi väl gär det möts vi att typisk kaxiga Chenin Blanc-syror, en liten sötma och en hyfsad längd. Ingen stor botrytiserad upplevelse, utan en helt ok Loire-resa från en trotjänare som Moulin Touchais. (vs2400 2009-07-11 Sverker)
  1995 - Château Kirwan - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Trevligt med en hyfsat mogen Bordeaux. Den behöver dock en liten stund i glaset för att öppna upp sig rejält. När den väl släpper till kommer blyerts, järn, ceder och mognadstonerna som på beställning. Smakmässigt ligger syror och tanniner i framkant. Frukten är på upphällning. Här behövs ett litet lamm för att ställa saker (frukten) till rätta.
Skoj att sippa en hyfsat mogen Bordeaux som sagt...
(vs2400 2008-10-08 2-betyg)
1
Lägg upp ny provning