Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 156
Vin
  2002 - Domaine des Baumard - Savennières AOC - Clos du Papillon
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Klassiker...inget annat än en redig klassiker. Satans bra. Lite gammaldags till karaktären. Ingen sprittande energi, däremot massor av djup och längd. Klassisk Savennières med redig sälta, arrak, saffran, honung, knastertorr med ruggigt djup och ypperlig längd. Skulle tro att vinet presterar på topp just nu. Ser ingen utveckling, men grejerna kommer att ligga kvar på den här höga nivån i bra många år. För er som har...drick nu eller njut de närmaste 5-8 åren. Sa jag stenig rackare... (vs2400 2015-05-01 Hemma)
  2002 - Trimbach - Riesling - Alsace AOC - Cuvée Frédéric Emile
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Sista flaskan av 02:an. Och typiskt nog kanske den spänstigaste och bästa flaskan av de vi rasslat igenom. Fortsatt gott om liv, mogen men långt ifrån övermogen, spänstig och elegant. Knastertorr. Jättegod och urtypisk Alsace-karaktär. När Trimbach smakar så här, då finns det plats i vår källare. Väldigt positiv överraskning. (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  2002 - Domaine Dominique Gallois - Gevrey-Chambertin Premier Cru AOC - La Combe aux Moines
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Härligt när lagring lönar sig. Skönt när letande lönar sig. Gallois är ingen som naturfolket springer benen av sig efter, men vissa av hans 1er cru är väl värda att leta upp. Och ge hans viner minst tio år i källaren och man får en fin stund vid matbordet. Till kvällens långkok funkar La Combe aux Moines löjligt bra. Så lent, så mjukt, så känsligt. Pinot som det bör vara när vi sparat i tio år...Sista flaskan. Hade lätt hållt fem år till. (vs2400 2015-03-21 Hemma)
  2002 - Weingut Eugen Müller - Forster Kirchenstück - Riesling - Spätlese Trocken
(Deutschland - Pfalz Info)
Visa mer information
  Tropisk i doften. Bra fyllighet. Lite oljig. Saknar lite syror. Trevlig, men inte direkt stor. Ska drickas nu. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2002 - Domaine Denis Bachelet - Gevrey-Chambertin AOC - Vieilles Vignes
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Lite ålder...lite bra by-pn...lite klassiskt stuk...då blir det förhållandevis bra. Långt ifrån stort, men men men...man får ganska mycket klassiskt strukturerad pn från Gevrey...mycket sötlakrits, mycket mineraler, frukten är passé, relativt kort...men ändå ger det oss en liten förnimmelse om storhet. Kunskapen finns inom väggarna...den här adressen ska man naturligt vis följa upp...drick upp här och nu. (vs2400 2015-02-13 Hemma)
  2002 - Hermann Dönnhoff - Niederhäuserer Hermannshöhle - Riesling - Spätlese Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Imponerande på alla sätt. Precist, linjärt, mineralisk, energisk...inte på något sätt trött. Vi snackar trots allt om ett bra gäng år i butelj. Enda lilla mognadstonen är en liten liten dillkvist i vissa lägen. Slankt och elegant. Syror som bär och bär. Fortsatt bra citrusfrukt. Om det funnits fler flaskor i källaren hade jag inte tvekat att låta de ligga 2-3 år till. Dönnhoffs grejer är imponerande och långlivade. Dricks över 3 dagar med samma intryck. (vs2400 2014-10-18 Hemma)
  2002 - Paul Bara - Brut
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Ypperligt elegant PN-dominerat bubbel. Nougat, fyllig, lång, rensande, elegant och finstämt balanserad. Det här kan man sitta med många timmar och hänföras av. Otroligt skickligt framförd komposition. Vill ha mer...mycket mer! (vs2400 2014-08-14 Hemma)
  2002 - Huet - Vouvray AOC - Pétillant Réserve
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Mogen CB-doft. Arrak, äpplen, honung...Fortfarande aningen sprattel, men med tid i glaset utvecklas det mer mot ett vanligt torrt vin. Trevligt. Imponerar med tanke på åldern. Ska nog inte sparas längre än så här. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2002 - Chateau de Chamboureau - Savennières - Roche aux Moines AOC - Cuvée d'Avant - Moelleux
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Enda invändningen är att sötman inte stöttade tillräckligt till desserten. Letade egentligen efter en ung Auslese, men vi fick nöja oss med det här. Men sicket vin...hyfsat söt CB har ett djup få förunnat. Kommer nästan bättre till sin rätt på egen hand. Beundransvärda syror. Bra frukt...om än inte riktigt så söt. Härlig längd. Försvinner dock bort en aning efter den makalösa Madeiran. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2002 - Domaine Ponsot - Gevrey-Chambertin AOC - Cuvée de l'Abeille
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Bourgogne så det skriker om det. Och bra sådan. Tror det är från ett varmt år...men ack vad man bedrar sig. Imponerande med tanke på åldern.
Här finns vad man behöver i form av PN-attribut...mjukhet, syror, frukt, komplexitet, balans och elegans. Och som sagt...bra många år till fixar den här i källaren.
(vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2002 - Domaine Dominique Mugneret - Nuits-Saint-Georges Premier Cru AOC - Les Boudots
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Är mogen Bourgogne bra...som synes löjlig fundering. Det här är så bra det kan bli...en löjligt vanlig lördag på Sturköbaren. Boudots är fortsatt kraftfull...kaxig...livsglad...viril! Visst spökar fatsötma...men petitess. Bra fas mellan ungdom och mogenhet. Imponerande struktur. Fina tanniner. Det här är glädjefull NSG-pinot av gott märke från Vosne-hantverkare. Tål bra många år till på rygg. Går inte att ta miste på ursprung (druvsort och geografi). (vs2400 2014-05-03 hemma)
  2002 - Albert Morot - Beaune Premier Cru AOC - Teurons
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Teurons är den mest långlivade av alla Morots 1er cru i Beaune. Och det märks i glaset. Inte i närheten att vika ned sig. Känns fortfarande ung och spänstig. Ännu inte tuggat i sig fatbehandlingen. Stör lite i slutet. Annars snackar vi tanninrik elegans. Klockren till lilla älgrytan. Nu var det här sista flaskan...synd för jag hade velat se vad som hänt med 2-3 år till på rygg. Men sådan är vinvärlden... (vs2400 2014-04-26 Hemma)
  2002 - Weingut Kurt Hain - Piesporter Goldtröpfchen - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Alltid intressant med mogen Mosel-Rieslng...hur mycket av sötman finns kvar? Hur står det till med syrorna? Hur har frukten förvandlats?
Sötman finns där men är mer av det stöttande slaget. Syrorna finns definitivt kvar. Det är framförallt frukten som har utvecklats. Från citrus/päron/mineral till en komplex matta beståenda av lite dill, penicillin, nötter, honung, örter...mycket roliga grejer att jobba med.
Finns fortfarande mycket spring i trapporna. Den naturliga frågan som ställs är ju om det är lika gott som när vinet var redigt ungt. Det är helt enkelt olika saker. Fyller olika funktioner. Grejen är att det trots allt funkar klockrent till vår redigt heta thai-tjosan. Syrorna jobbar förträffligt och likaså den fortsatt fylliga 'frukten'. Skoj att bryta av med lite mogen Riesling ibland, men jag vill trots allt ha den lite yngre. Tolv år på nacken och inga tecken på att bryta ihop.
(vs2400 2014-04-02 Hemma)
  2002 - Paul Bara - Brut
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skön balans. Bra uttryck. Härligt tryck. Skitgott. Svårt att säga varför...men allt finns på plats...klockrena syror, fylligt, rensar, energi, nougat...när jag hittar nougaten i bubblet är jag såld...observera...inte köpt...alltså inget simpelt varuprov.
Ljuvligt nu och antagligen ett par snäpp upp om 2-3 år. Köper fler!
(vs2400 2014-03-22 Hemma)
  2002 - Rolly Gassmann - Riesling - Alsace AOC - Pflaenzerreben de Rorschwihr
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Kan inte bli mer typisk Rolly...lite restsötma, håller bra oavsett ålder, bra kryddighet...god! Rolly kör sitt eget race och de gör det med eftertryck. Ingen blyghet här inte. Köper man Rolly vet man vad man får. Tycker om deras prägel. Kanske lite mer sommarvin än nu så här innan våren kommer. Syrorna finns där, frukten likaså...och som vanligt kan man alltid efterlysa lite mer längd...Men vi snackar 2002...känns som 2008. Rolly vet hur man förlänger livet! (vs2400 2014-02-22 Hemma)
  2002 - Domaine Annick Parent - Pommard Premier Cru AOC - Rugiens
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Alltid skoj när verklighet och lärobok går hand i hand. Pommard=tanniner och här stämmer det. Rugiens är dessutom belamrade med än mer tanniner. Trots att det är en 02:a är inte mognadstonerna direkt påtagliga, här finns plats för än mer utveckling. På egen hand är det aningen obalanserat...syror och tanniner bråkar en aning. Frukten finns där men den vill inte titta fram trots 3 timmars dekantering. Men till tupparna visar sig Rugiens från sin mer inställsamma sida. Skitgod och en bra tuppkompis. Frukten tittar fram och tanninerna spelar lagspel snarare än solo. Hade vi haft fler, då skulle vi vänta 3 år på nästa flaska. (vs2400 2013-12-31 Hos FB)
  2002 - Albert Morot - Beaune Premier Cru AOC - Toussant
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Tupprester kräva dessa drycker...som alla greppar finns det gott om godsaker kvar i grytan efter gårdagens tupp-bonanza...och till det måste vi har något gott att dricka. Varför inte en liten Morot...god men ack så sockrad. Kan inte blunda för det. Konstig koncentration, likaså konstig eftersmak. Socker. Synd. Morot behöver inte gå den 'genvägen'. Material och kunskap finns. Återkoppla, ta tag, gör rätt. Ni kan! (vs2400 2013-11-16 Hemma)
  2002 - Domaine Cachat-Ocquidant - Aloxe-Corton Premier Cru AOC - Les Maréchaudes
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Vad dricker man till tupp...Bourgogne naturligtvis...och mogen sådan. Den här Aloxe'n är just en mogen sådan. Spelar definitivt i den lättare skolan, men med sina år på rygg och några timmar i karaff sitter det här 'enkla' vinet klockrent till födan. Skitskoj att det går att köpa färdiglagrade grejer. Inget stort, men tillräckligt gott för att sprida glädje i glasen. (vs2400 2013-11-15 Tuppkalas)
  2002 - Domaine Dominique Mugneret - Echézeaux AOC
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Ibland är livet lite bättre...ikväll är en sådan kväll. Vi äter gös på en bädd av mangold och till det en löjligt god sås stinn av hummerfond. Som sagt redigt jävla gott. När man har det så bra vill man dricka något lika bra...minst. Och den här 2002:an är precis vad man hoppas det ska vara. Bourgogne på klockren toppnivå. Sicket djup, elegans, balans, energi, kraft, finess...så fantastiskt gott. Och inte i närheten av att toppa. Här finns hur mycket liv som helst. Problemet är bara att detta var enda flaskan...
Vosne måste vara Bourgognes motsvarighet till Piemontes Serralunga. Samma mörker, tyngd, kraft...men ändå finess och elegans.
På restauranger dricks de flesta bra Bourgogner på tok för unga. Tålamod verkar inte vara sommelierernas bästa område. För det krävs tålamod och bra karaktär för att inte pilla på sådana här grejer för tidigt.
Det här är rysligt bra. Skit bara att bra Bourgogne kostar...och börjar också att bli svårt att få tag på...även på plats. Oj vilket ressug som infann sig...
(vs2400 2013-11-01 Hemma)
  2002 - Daniel-Etienne Defaix - Chablis Premier Cru AOC - Les Lys
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Precis så här ska en fin Chablis te sig...mineraler, lite oljig, lagom utvecklad, fina syror, avväpnande charmig, balanserad och lång sansad svans. Heder till hantverkaren som släpper vissa av sina 2002:or nu. (vs2400 2013-10-12 Sturköblot)
1 2 3 4 5 6 7 8
Lägg upp ny provning