Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 221
Vin
  2004 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Fånigt bra...makalös i sin elegans...klassisk...ren, men ändå med intressant utveckling...spänstig trots sina dryga tio år. Inget annat än ett stort vin från en hantverkare som imponerar gång efter annan. Till en Sturkö-ossobuco tar Riservan för sig än mer. Än mer djup och finess. Fantastiskt vin och med ett antal år till inom sig. Tyvärr endast två kvar i källaren... (vs2400 2015-12-24 Hemma)
  2004 - Roagna - Barbaresco DOCG - Montefico
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Så ungt...nästan plågsamt...visst öppnar Montefico upp sig en aning efter 3-4 timmar i karaff och visst funkar det till en risotto milanese som serveras till vår fina osso buco. Men vi glömmer och gömmer Montefico en 5-6 år...minst. (vs2400 2015-11-20 Hemma)
  2004 - Scarzello - Barolo DOCG - Vigna Merenda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kraftfull elegans. Enkel sammanfattning som ändå omfamnar precis vad vi har i glaset. Potent frukt från 04-årgången. Läcker lång och finlemmad elegans. Fantastiskt gott här och nu...många år på precis samma nivå och kanske något hack upp kvalitetsmässigt inom de närmaste 5...Ruggigt fin Barolo från Sarmassa i Barolo Barolo... (vs2400 2015-10-16 Hemma)
  2004 - Burlotto - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sista flaskan av Burlotto's Cannubi årgång 2004. Riktigt fint exemplar. Bra frukt, fina mjuka (men stadiga) tanniner, lagom stuns i strukturen. Inga rönnbär och absolut inga tecken på att vika ned sig. Presterar skitbra. Vill inte ha mina Burlotto på annat vis. (vs2400 2015-10-08 Hemma)
  2004 - Cappellano - Barolo DOCG - Otin Fiorin (Gabutti) - Piè Rupestris
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kanske årets hittills bästa vinkick. Fullständig harmoni i munnen. Total balans. För mina smaklökar perfekt utvecklad. Naturligtvis mängder med år kvar, men jag dricker kvarvarande flaskor med glädje inom fem. Doften är det enda lilla frågetecknet...lite buljongtoner. Annars full pott. (vs2400 2015-10-03 Hemma)
  2004 - Burlotto - Barolo DOCG - Monvigliero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Så här ska Monvigliero te sig...visst är det gott om jordgubbar, men de är absolut inte syltiga och jolmiga som de varit från årgång 2008 och framåt. Här finns tack och lov tillräcklig struktur och bra med syror. Kommer lätt att fixa 5 år till, men frågan är om inte jag tycker att Monvigliero är precis som jag vill ha den i dagsläget. Fortsatt bra frukt och ännu inga rysliga rönnbär... (vs2400 2015-09-10 Hemma)
  2004 - Scarzello - Barolo DOCG - Vigna Merenda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sicken smack upp i krysset till en Sturkö-ragu (mink!!!, råtta, grävling och ål). Lite försiktigt blyg på nosen men redigt svung i munnen. Växer ett par klasser till ragun. Klockren typicitet. Förstår varför Sarmassa-läget har den status det har. Scarzello är en smygare av rang. Värd mer! Håller lätt 5 år och lite till. Barolo av hög klass. (vs2400 2015-08-21 Hemma)
  2004 - Brovia - Barolo DOCG - Villero
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Gott...minst sagt. Fullständigt lysande skulle man också kunna uttrycka. För det är det...klassiskt, elegant, kraftfullt...urtypisk Barolo helt enkelt. Doften har allt man vill ha i en hyfsat mogen traditionell Barolo. Munnen får sitt av balans och harmoni trots syror och tanniner. Frukten sitter som en smäck och överbryggar de småkantiga inslagen. En ynnest att få njuta av sådant här! Håller lätt 10 år till. (vs2400 2015-07-19 Hemma)
  2004 - Château Bel Air Marquis d\'Aligre - Margaux AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Tyvärr aningen murrigt på egen hand. Hittar inte riktigt lyftet man vill ha. Dock väldigt funktionellt till en fin bit filé på grönsaksbädd. Där och då får vinet utrymme att rensa och glänsa en aning. Efteråt är det tillbaka i det lite murriga hörnet. Helt ok, men inte mer... (vs2400 2015-07-17 Hemma)
  2004 - Chateau Lynch Bages - Pauillac AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Förvånansvärt fluffig och oskarp. Väl chokladig. Helt ok, men nog fan vill man ha mer än så här...Tycker vanligtvis om 04 från Bdx, men hittar inget stramt och aristokratiskt här inte. (vs2400 2015-06-17 Hemma med FV)
  2004 - Château Léoville Poyferré - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  En liten fin kalvfilé med cognac-sås väntar på fatet...vad kan då vara bättre än en klassiskt skrudad bdx från svalt år...precis så får det bli.
Man kan tycka mycket om bdx och deras storskalighet och storfinans. Men sköna och funktionella matviner fixar de till med bravur.
Cassis, blyerts, ceder...fina syror, bra frukt, sköna tanniner...många år kvar. Klockren till maten. På egen hand likaså redigt gott, men det där trippande, dansande, galet roligt finns där inte. Det där lilla extra lyftet vägrar infinna sig. Men gott är det. Och sin plats på alla vinlistor förtjänar bdx. Allt annat är bara trams.
(vs2400 2015-05-02 Hemma)
  2004 - Roagna - Barolo DOCG - Vigna Rionda
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Stort vin! Som kommer att växa än mer de kommande 10-15 åren. Vi låter Rionda få sig 3-4 timmar i karaff vilket borgar för en kick redan för första glaset. Allt eftersom kvällen går växer vinet till sig allt mer. Vansinnigt gott. Redan färgen borgar för stordåd. Ruggigt vacker. Dofter levererar klassiska Nebbiolo-attribut...rosor, skogspromenad, fin träinredning, måleributik...man vill inte sluta sniffa på det. Men som vanligt är det munnen som får störst njutning av det här...fantastisk balans, struktur av monumentala mått, syrorna sitter klockrent, frukten fortfarande i sin första mognadsfas och tanniner att dö för. Sanslöst gott redan nu, men oj vilken potential. Vi har 4 flaskor kvar och nästa plockar vi nog om 4-5 år. Dessutom en magnum som vi drar korken på om 15-20 år. (vs2400 2014-12-13 Hemma)
  2004 - Burlotto - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Klockren mognande Nebbiolo-nos. Traditionell sådan. Bra tryck i munnen, fortfarande fin mörk frukt, mogna tanniner och tillräckliga syror. Hyfsat harmoniskt uttryck. Har haft svårt för Burlottos senare årgångar (framförallt den katastrofala 2009), men den här Cannubin är inget annat än ett typexempel på fin klassisk Barolo. Gott hantverk. (vs2400 2014-11-12 Hemma)
  2004 - Mastroberardino - Taurasi DOCG - Radici - Riserva
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  Om Dogma försvann i rasande fart är Radici-Riservan mer kontemplativ. För det här är ett stort vin på alla fronter. Härlig begynnande mognadstoner i doften. Mörka vibbar...blåbär/slånbär/mörkblå plommon...här finns tjära, bra tryck i syror och tanniner, fortsatt maffig frukt...påminner inte så lite om en klass-Barolo...dock lite dovare/mörkare som på något sätt får oss till Taurasi. Aglianico på den här nivån platsar lätt bland Italiens storheter...lätt! Sanslöst fin nu, men med många års framtid inom sig. (vs2400 2014-08-27 Hemma)
  2004 - Brovia - Barolo DOCG - Ca'Mia
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Klassisk traditionell Nebbiolo/Sangiovese. Första reflektionen när man doftar på det här. När man väl smakar på grejerna konstaterar vi att tanninerna leder oss till Nebbiolo. Här finns ett skönt mörker och en och annan lakritsmineral som snackar Serralunga. Fortfarande ungdomligt trots åldern. Det här håller lätt 10 år till. Lätt. Fantastisk fin Barolo. Brovia är en smygare som man bör fylla på av. Rocche och den här kommer att stå högt på listan. (vs2400 2014-08-05 Hemma)
  2004 - Conti Costanti - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Buteljerad elegans. Lätt och rensande. Otroligt fin. Begynnande mognad. Smeksam upplevelse. Syror som lyfter. Inbjudande tanniner. Fin frukt. Grymt bra kompis vid matbordet. Tacksam att det finns viner som det här. (vs2400 2014-05-29 Hemma)
  2004 - Cappellano - Barolo DOCG - Otin Fiorin (Gabutti) - Piè Rupestris
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  När Barolo presterar, då smäller det till. Och här smäller det ordentligt. Fantastisk förförande i doften..mängder med Nebbiolo-markören, men också en och annan Sangiovese-trevare...men det kokar ändå ned till Barolo av traditionell karaktär med c:a tio års mognad. Det här växer över kvällen och förändras till en mer hård karaktär efter många timmar i karaff. Långt ifrån färdigt. Det håller bra många år till. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  2004 - Sella - Lessona DOC - San Sebastiano allo Zoppo
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Moget och utvecklat. Elegant sval Nebbiolo med dess typiska syror och markerade tanniner. Bra djup. Komplext. Helt enkelt redigt bra vin. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2004 - Domaine Lafran-Veyrolles - Bandol AOC - Cuvée Spéciale
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Här vill man ju bara vara positiv...men som ni förstår går det inte...ack så tungt...trots relativt grön årgång. Nästan bara ren Mourvèdre som fått sig ett extra år på foudre. Oavsett hur rätt tänket är blir det tyvärr bara tvärtungt och alkigt. Här vill jag verkligen vara positiv och uppiggande...men det går inte...som sagt...tungt, tungt, tung. Inte ens när vi serverar det direkt ur kylen finns något förlåtande att hitta i glaset. Inga syror...bara tung bränd frukt...likaledes brända tanniner...rödvinsky...så får det bli. (vs2400 2014-03-21 Hemma)
  2004 - Palace Hotel do Bussaco - Bairrada DO - Buçaco Tinto Reservado
(Portugal - Beiras Info)
Visa mer information
  Då satt man där igenom...med ett glas som verkligen beskriver och berör. Går inte att hålla sig neutral när det formligen osar klass och elegans ur glaset. Baga och Touriga Nacional är det som framkallar rysningar. Mogen sådan. Fått ett gäng timmar i karaffen och det har synnerligen gjort vinet gott. Klassisk attack för näsan. Formligen skriker hög kvalitet. Likadant i munnen...balans, elegans och harmoni. Bra syror, underbart djup i frukten, sköna mogna tanniner...intrycken bara växer över tiden. Det här är bra, det här är ännu en redig vinkick. Förbannat roligt att det här verkligen presterade. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lägg upp ny provning