Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 196
Vin
  2005 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Sassella Rocce Rosse - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Blir inte riktigt kompis med ArPePe's prestige-Riservor...lite väl lagrade för min smak tror jag. Vill ha lite mer ungdomlighet och frukt. Blir väl uttorkad och kantig. Dessutom konstigt alkig till ragun. Tror inte på underverk med lagring... (vs2400 2015-09-16 Hemma)
  2005 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Skoj att testa en Gonon på väg mot mognad...på väg alltså...långt i från framme. Ruggig struktur...som en salig blandning mellan Hermitage/Cornas och Bdx. Syrah skiner igenom, men samtidigt finns där markörer (ceder/blyerts) som drar mot Bdx. Det är potentialen som verkligen dominerar den här 05:an. Nästa flaska får vänt minst 5 år. (vs2400 2015-09-12 Hemma)
  2005 - Le Piane - Boca DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Det börjar ta på våra Boca...det här är en klockren representant för sitt ursprung...väldigt mycket nebba med fina inslag av lite lättare kickar...bra begynnande mognad...mineralisk...lyfter ett snäpp till lite sturkö-ragu...håller lätt 5 år till... (vs2400 2015-09-02 Hemma)
  2005 - Robert Michel - Cornas AOC - Les Coteaux
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Hjortfilé...och fin Syrah...klockren kombo. Les Coteaux påminner dock mer om en stram Pauillac än en köttig Cornas. Dansar fram i munnen och rensar precis som syftet är. Skön balans och trevligt elegant. Går inte att inte gilla. Vill ha så många fler flaskor av sådant här! Håller många år till. (vs2400 2015-08-14 Hemma)
  2005 - Prieuré Saint Christophe - Vin de Savoie AOC - Mondeuse Noire
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Bästa flaskan hittills från den här hantverkaren. Till en ganska ovanlig kombination av älgburgare och pesto fungerar det här förvånansvärt bra. Syrorna tittar fram på ett ganska oväntat sätt. Och på egen hand är det en njutning att följa. Fin kombination av mognad och mogen söt frukt. Tanniner som stöttar och de smygande syrorna i bakgrunden. Riktigt fin flaska! (vs2400 2015-08-06 Hemma)
  2005 - Enzo Boglietti - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Kraftfull, tryck, vital, skön tanninattack, faten fint integrerade...dricks riktigt fint just nu. Arione är den mest traditionella Barolon från Enzo. Serralunga-frukten ger Arione extra kraft. Helt enkelt en god Barolo som funkar lika bra med som utan mat. (vs2400 2015-07-30 Hemma)
  2005 - Clos de Gamot - Cahors AOC
(France - Sud-Ouest - Haut Pays Info)
Visa mer information
  Ingen direkt succé för den här traddo-Cahors'en. Sågas unisont. Trött eller som IV-Patrik uttryckte en tidigare gång...dystert vin. Sås. (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2005 - Chateau Talbot - Saint Julien AOC
(France - Bordeaux - Médoc Info)
Visa mer information
  Sicken potential. Allt finns på plats för en trevlig vin-kick om cirka 10 år. Frukten börjar lugna ned sig ,men är fortfarande redig och slösande mogen. Faten börjar krypa in. Syrorna på plats och tanninerna likaså. I dagsläget är det nästan synd att tuta, men förbannat skoj att ta tempen på en 05:a. Som sagt...vänta 5-10 år... (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  2005 - Robert Michel - Cornas AOC - Les Coteaux
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Gott om Bdx-markörer (gammeldags sådana)...lätt (12,5%), rensande, spänstigt, cassis...här finns inget kött, inga björnbär, inte något som pekar Rhône...men vem bryr sig...hur fantastiskt gott som helst. Överlycklig att det fortfarande finns viner som uppträder så här. Ingen inställsamhet, utan endast rakryggat självförtroende. Drickes under de närmaste 3-5 åren. Måste leta efter fler. (vs2400 2015-03-18 Hemma)
  2005 - Dunn - Cabernet Sauvignon - Howell Mountain AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Gott. Delar dock bordet i form av tyckande. Vissa anser att det här är för konventionellt, medan andra uppskattar vinets kvalitet. Eftersom jag vet vad som är i glaset, är jag av den meningen att det här är bra skit. Visst är det snällt, men kvaliteten går inte att ta miste på. Klockren Cab i både doft och smak. Mjuk och fin. Elegant på något sätt. Inte någon vulgo-frukt. Håller bra många år till. Kanske vi är på tok för tidigt på den. (vs2400 2015-02-21 Hemma)
  2005 - Ramey - Cabernet Sauvignon - Napa Valley AVA
(Usa - Northern California Coast - Napa Info)
Visa mer information
  Råder delade meningar om denna Napa-Cab. Min fru spinner loss fullständigt, medan Fredrik och jag stör oss på %. Bränner till lite väl häftigt. Men för övrigt är det ett gott glas vin. Angenämt...inget som egentligen sticker ut...lite anonymt...men gott. Funkar bra till lördagssteken. Vill nog ändå ha lite mer syror helt enkelt. Vill nog ha lite mer karaktär sett till prislappen... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2005 - Robert Michel - Cornas AOC - Les Coteaux
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Sicken överraskning...väldigt lite Syrah-prylar här...desto fler Bdx-markörer (gammeldags sådana)...lätt (12,5%), rensande, spänstigt, cassis...här finns inget kött, inga björnbär, inte något som pekar Rhône...men det gör inget...eftersom det presterar goda grejer rakt ner i välbefinnandet. Drickes under de närmaste 3-5 åren. (vs2400 2014-09-11 Hemma)
  2005 - Enzo Boglietti - Barolo DOCG - Arione
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  En italiensk lagspelare...passar perfekt in i på det centrala mittfältet...gör ett hedersamt jobb till en kladdig risotto som ackompanjerar den lilla goa älgsteken. Fullständigt lyser av syror, perfekt frukt och sansade tanniner. Rensar som ett vin ska göra och låter alla komma till tals. En riktigt bra slitvarg som synes.
Men när han ska trixa och dribbla på egen hand...då visar sig bristerna...faten lyser igenom, frukten är aningen för söt och tanninerna bär spår av ek. Spretar och velar...men till maten...ljuvlig! En flaska kvar...vet precis vad som ska serveras...
(vs2400 2014-09-06 Hemma)
  2005 - Prieuré Saint Christophe - Vin de Savoie AOC - Mondeuse Noire
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Här gick det undan. Fullständigt livsfarlig kombination av ambition och charm. Charmen kommer av lättheten (12%) och fantastisk ren rödfrukt. Seriösiteten finns där hela tiden i form av fin mogenhet, redig ryggrad, löjligt skön balans...orden räcker faktiskt inte till. Ögonöppnare av format. Har läst någonstans att Mondeuse ska vara en tannin-rik rackare, men här är de tyglade på ett fantastisk kompetetent sätt. Här finns dessutom det där makalöst sköna lyften i munnen som tydligt markerar storhet. Den blå känslan sitter i under hela flaskan. Här ska fyllas på! (vs2400 2014-08-09 Hemma)
  2005 - Joh. Jos. Prüm - Wehlener Sonnenuhr - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Spätlese från relativt varm årgång, antagligen en 2005:a. Så lyder min första reflektion. Skönt att man har lite provningskunskaper kvar. Det här är gott...fortfarande aningen outvecklat, kanske lite väl svulstig, sötman ligger fortfarande utanpå...men stort sett är det en redigt bra Mosel-Riesling. Att ha Prüm i källaren är inte fel. (vs2400 2014-07-18 F-bo med FV)
  2005 - Domaine de Montille - Nuits-Saint-Georges Premier Cru AOC - Aux Thorey
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Klockren klass-Pinot från toppårgång. Otroligt fin fruktkärna. Begynnande mognad. Läskande elegans. Skitgod nu och med bra många hälsosamma år framför sig. Inga skavanker här. (vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2005 - Louis Michel - Chablis Premier Cru AOC - Montée de Tonnerre
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Gott det här, synd bara att man alltid måste vänta så länge innan Michel visar sin charm/kompetens. Tar man hans Chablis innan de börjar närma sig 10-årsstrecket undrar man förvånat varför de anses vara en pålitlig adress i appellationen. Men när deras grejer fått sina stipulerade år...ja, då är det en Chablis präglad av sitt steniga ursprung.
Här finns fortfarande bra syror, fin sälta, oljigt, lakrits, bra volym...komplext minst sagt. Dricker vinet över två kvällar och det växer en aning över tiden. Kanon här och nu, men det finns fortfarande tillräckligt med sten för 2-3 år till.
(vs2400 2014-06-05 Hemma)
  2005 - Cantina Produttori Cormòns - Venezia Giulia IGT - Vino della Pace - Muscat
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Parfymerad upplevelse.Tydligen döljer sig 600 olika druvsorter i denna skapelse. Intressant och tankeväckande. Trevlig. Omöjlig att bena ut. Sätter inte lika markanta spår som flera övriga skalmacererade kickar under kvällen. Dock riktigt bra. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  2005 - Mas Foulaquier - Coteaux du Languedoc AOC - Pic Saint Loup - Les Calades
(France - Languedoc-Roussillon - Languedoc Info)
Visa mer information
  Lätt en av de absout bästa CdP vi tutat de senaste 2-3 åren. Bara det att det här inte är en CdP. Här är det en 'simpel' Pic Saint Loup från Languedoc-favoriten Foulaquier som står för briljansen. För briljant är det...torrt, kraftfull elegans, bra struktur, varmt och gosigt, schyssta syror och fina tanniner. Inget snack om att det är Grenache i blandningen, men det fina här är att vinet är torrt...mer eller mindre i alla fall. Inget kladd som man oftast hittar i CdP från 07 och 09. Det är sådant här man borde ha rejält av i källaren. Redigt vin från redig hantverkare. (vs2400 2014-04-21 Hemma)
  2005 - Nicolas Joly - Savennières - Coulée de Serrant AOC
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Ett vin som man bara måste testa av då och då. Ingår på något sätt i vindrickandets grunder.
Har fått sina stipulerade 24 timmar i karaff. Intensiv och djup gul färg. Ox, nötter, honung, kalk...går inte att blunda för den väl oxade tonen i doften. I munnen snackar vi fyllighet, syror, mångfacetterat, djupt, oljigt, kryddigt, lite eldigt...inget man klunkar direkt, utan här snackar vi kontemplationsvin. Gott någon gång då och då, i små mängder. Fascinerande och intressant snarare än stort.
(vs2400 2014-03-15 Lessrof)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Lägg upp ny provning