Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 249
Vin
  2006 - Aldo Conterno - Barolo DOCG - Romirasco
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Vansinnigt dumt kanske, men ibland går det inte att hia sig. Romirasco låg och såg kaxig ut i källaren...det går inte för sig på Sturköbaren...då ryker korken!
Går inte att blunda för storheten om än aningen slipat. Naturligtvis löjligt ungt, men skoj att känna på en storhet i relativ ungdom. Glömmer kvarvarande flaska.
Naturligtvis finns här alla Nebbiolomarkörer man kan önska...om än lite modernt och polerat.
(vs2400 2015-12-04 Hemma)
  2006 - Simon Maye - Syrah - Vieilles Vignes
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Det diskuteras vilt på igram om vad som passar bäst till just vilt (i det här fallet älg). Vi själva har svårt att hitta ett bättre alternativ än redig Syrah till de fina bitarna och PN till grytor. Men det är vi simpla öbor...
Oavsett sitter Mayes Valais helt klockrent. Inget för mesar, utan här snackar vi ett långsamt vin. Inget man dunkar i sig i snabb takt. Njutningsbara timmar helt enkelt. Här finns djup, bredd, volym, längd...allt man vill ha i ett stort vin. Ruggigt mycket mineral i form av salt lakrits...ungefär som en Serralunga/Vosne fast uppskruvad ett par snäpp. Det här skulle man vilja ha ett gäng flaskor av. Den här hade lätt klarat 10-15 år till.
(vs2400 2015-10-23 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Cannubi
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Komponenterna på plats men ännu inte redigt ihopskruvade. Lär ta tre fyra år innan bygget känns klockrent. Spretar lite väl mycket för tillfället. Syrorna drar åt ena hållet och tanninerna åt ett annat. Frukten velar någonstans i mitten. Kommer som sagt att rätta till sig. (vs2400 2015-10-22 Hemma)
  2006 - Castell'in Villa - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Piptobak! Första gången jag hittar den lilla sköna egenskapen i den här hantverkarens viner...dessutom naturligtvis andra fina Sangiovesemarkörer...
Den här Riservan har pondus och struktur för bra många år till. Inget snack...men i vårt fall klockrent drickfönster här och 2-3 år framåt. Skitfina grejer!
(vs2400 2015-10-01 Hemma)
  2006 - Le Vieux Donjon - Châteauneuf-du-Pape AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Bättre än förväntat. Ingen påtaglig sötma, inte heller något problem med %...helt ok faktiskt. Underligt hur det kan bli...sitter och letar efter kantigheter/problem...dit har vi kommit med CdP...
Visst vill vi ha lite mer syror...energi och pigghet. Men till älgbiffar med redig gräddsås funkar det riktigt bra. Kan med lätthet sparas 10 år till.
(vs2400 2015-08-29 Hemma)
  2006 - Conti Costanti - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Precis börjat resan mot mognad. Lämnat stadiet där frukt och knutenhet dominerar. Briljerar till maten. På egen hand är det fortfarande aningen fluffigt. Det kommer att försvinna med 5 år till på rygg. Tafsar inte på kvarvarande innan dess. Costanti har aldrig gjort oss besvikna. (vs2400 2015-06-27 Hemma)
  2006 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Till risotton plockar IV fram den här skönheten. Bra och klassisk Sangiovese med alla de rätta attributen på plats. En liten anmärkning...lite väl %-hetta som rasslar igenom vid några tillfällen. Bortsett från det...skitbra och med 5 år till i sig. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2006 - François Cotat - Sancerre AOC - La Grande Côte
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Inte kan man tro att vi har sb i glaset. Svårt att överhuvudtaget gissa på ursprung både av härkomst och druvsort. Intressant och utmanande. Gott och tänkvärt. Hårt (mineral). Lite småvisköst. Bra längd. Inget man klunkar, utan mer kontemplativt. Dricks nog bäst på egen hand. Svårt att se någon direkt utveckling. Ligger nog ändå kvar på den här nivån i ett par år till. (vs2400 2015-05-07 Hemma)
  2006 - Cavallotto - Barolo DOCG - Bricco Boschis Vigna San Giuseppe - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Sicken potential. Vi har att göra med ett redigt monster...ett trevligt sådant. Det här dånar av mörk frukt, sötlakrits och piptobak. Koncentrerad finess. Trots dess ungdom klart balanserat. Men man vill återkomma till det här om 10 år. Då bör det nog upplevas som en mer traditionell Barolo. I dagsläget skitgott, men det är potentialen som vibrerar mest i glaset. (vs2400 2015-04-17 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Tröttnar aldrig på Fenocchios karaktär. Klassiskt, lite gammaldags, småsnipigt initialt, behöver många timmar i karaff för att öppna upp sina hemliga domäner...men i munnen är det mer eller mindre öppet drag nästan med en gång...här finns ett djup, en kraft, en finess, en längd...helt enkelt ett klockrent Fenocchio-uttryck. Håller med lätthet 10+, men våra kvarvarande ryker inom 5 år. (vs2400 2015-04-02 Hemma)
  2006 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Ibland är det värt att gå händelserna i förväg. Egentligen tokungt, men förbannat skön fas just här och nu. Vibrerande frukt, skitfin längd, bra balans, läckra syror, bra tanniner...ruggigt elegant. Helt jävla fantastiskt elegant. Tyngdlöst elegant. Kostar en bra slant, men värt varenda liten grekisk euro. Sangiovese är tack och lov en smygare. Ännu inte den hausse som druvsorten förtjänar. Den tiden kommer tyvärr när varenda skäggig sommelier kommer att tokhylla Toscanas mörka guld. Vi som ligger före ser till att fylla källaren med redigt traditionell Sangiovese! (vs2400 2015-01-15 Hemma)
  2006 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Lätt en av de bästa flaskorna av 2006 vi tutat. De senaste har lidit av för lite pigg frukt. Syrorna har stuckit ut väl mycket. Den här flaskan är i absolut toppform. Bra tryck i frukten, inbäddade syror, läskande, bra tanninstruktur...precis som vi vill ha vår Montevertine. Den lite kantigare fasen de senaste flaskorna befunnit sig i är här helt bortblåst. Låt oss hoppas att resterande flaskor ger oss samma kick som denna. (vs2400 2015-01-08 Hemma)
  2006 - Querce Bettina - Brunello di Montalcino DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Nej tack. Det här var inte roligt. Sötsliskig Sangiovese toppar inte listan. Kladdigt, sött, ekat...funkar dock som grytvin. Väldigt dyrt sådant. (vs2400 2014-12-02 Hemma)
  2006 - Giacomo Fenocchio - Barolo DOCG - Bussia - Riserva
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Rufsig liten rackare...lite mer burdus och störig än tidigare flaskor. Visst finns där de typiska Fenocchio-dragen...aningen syrlig, väldigt botti-betonad...även Riserva-kraften finns där likaså djupet. Ändå är det inte riktigt i balans...det finns en liten tjurighet som jag inte upplevt tidigare. Svajig fas eller ett tecken på att det börjar bli dags att dricka upp? Tror mestadels på svajighet, men kommer nog ändå avsluta flertalet Riserva de kommande 2-3 åren. (vs2400 2014-10-01 Hemma)
  2006 - J-R Germanier - Syrah - Cayas Réserve
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  Syrah från Valais har förmågan att nästan alltid leverera med bravur. Även denna moderna tolkning har med åren transformerats till en riktigt skön kick. Och till en grillad älgburgare gör den definitivt inte bort sig. Mörk som sig bör, mer kraft än finess, enorm frukt och mjuknande tanniner. Jättebra utan att på något sätt vara stor. Allt kan inte...och ska inte...vara stort. (vs2400 2014-09-05 Hemma)
  2006 - Robert Michel - Cornas AOC - La Geynale
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Här kommer ett gäng plattityder...klassiskt, traditionellt, typiskt, terroir, rent, lätt, elegant och matlirare. Visst...orden säger inte så mycket egentligen men ändå...Klassiskt - Syrah med begynnande mognad från Cornas med mestadels neutrala fat. Traditionellt - se ovan. Typiskt - Norra Rhône och mer bestämt Côte-Rôtie/Cornas/St-Joseph/Valais. Terroir - se ovan. Rent - inget kladd i form av extraktion eller fat som kladdar, bara stor respekt för frukten. Lätt - faktiskt, trots appellationen...ingen hård extraktion, inte heller alltför koncentrerat...bygger mer på finstämdhet och elegans. Elegant - renhet, balans, finstämdhet...respekt för frukt och jordmån. Matlirare - kan inte gå fel till läcker liten hjort.
Det här är så jävla bra att man har svårt att sitta still. Allt sitter som det ska. Stort vinögonblick.
(vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2006 - Varnier Fanniere
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Ännu ett bra bubbel. Lite bredare...kanske ett par gram för mycket socker...men nu gnäller vi över smågrejer. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  2006 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Behöver lite luft. Nästa flaska ska få 2-3 timmar i karaff. Rakt ur flaskan blir den lite väl tunn och syrlig. Går naturligtvis att fixa genom att möta upp med syrarik föda. Däremot gällande mognadstoner...mer eller mindre obefintliga. Så sett finns det gott om år kvar, men avsaknad av frukt ställer ändå ett och annat frågetecken...
Som synes lite ambivalent till det här...gillar ju syror, men vill också ha mer frukt/fyllighet än så här. Inte lätt det här med vin...
(vs2400 2014-07-07 Hemma)
  2006 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Savagnin - Vin Jaune
(France - Jura Info)
Visa mer information
  En Vin Jaune som uppträder i en lättare klass. Bygger på elegans och friskhet. Inte alltför mycket torv/tång. Salivframkallande syror. Uppdateras när vi tar nästa prov... (vs2400 2014-06-17 Hemma med FV)
  2006 - Querce Bettina - Brunello di Montalcino DOCG
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Botti...fina syror...spänstig frukt...trevlig tanniinstruktur...läskande...som synes en alldeles förträfflig liten Brunello.
Kan nog tänka mig att någon av botti-prylarna är relativt ny...finns den lilla lyxiga känslan av välpolerat trä och lockande krydderier. Levererar för varje krona. Rensar klockrent vid matbordet. Gör även sitt jobb på egen hand. Håller lätt 4-5 år till.
(vs2400 2014-06-12 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Lägg upp ny provning