Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 251
Vin
  2007 - Giuseppe Rinaldi - Barolo DOCG - Brunate
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Bra läge att klippa sina 07:or från Rinaldi. Kommer naturligtvis att ligga kvar på nivån, men tror inte det finns något stort bakom en 3-årshorisont. Känns att det är ett varmt år. Behaglig Barolo. Inget stort. Gott naturligtvis, men man förväntar sig lite mer än gott... (vs2400 2015-11-27 Hemma)
  2007 - Chateau Jean-Pierre Gaussen - Bandol AOC - Longue Garde
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Kan inte göra annat än gilla Gaussen och hans redigt klassiska Bandol. Börjar närma sig en trevlig drickfas. Ännu inte riktigt framme. Fortsatt aningen svullen frukt (betydligt mer harmonisk än senaste flaskan). 2-3 år till och är framme...och därefter kan vi njuta hans Bandol under 5-10 år. (vs2400 2015-10-09 Hemma)
  2007 - Benoît Lahaye
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skitbra bubbel. Svårt att beskriva och definiera bubbel. Vet inte varför...Vill verkligen gå vidare med det här...mycket prylar bakom bubblet. Måste bli bättre på att beskriva sådant här... (vs2400 2015-09-12 Hemma)
  2007 - Jean Foillard - Morgon AOC - 3,14
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Höga förväntningar...minst sagt. Risken är ju uppenbar att de knappast går att infria, men här är det faktiskt ingen risk. Redan färgen antyder stordåd. Fantastisk ren och blåröd. Fortfarande ungdomlig trots ett gäng år på nacken. När sedan doften lurar i väg mig till Chambolle kan det bara inte gå fel. Doften indikerar lätt en 1er Cru av god kvalitet från Chambolle. Trevlig % och bra komplexitet. Gamay-sötman finns där, men den kontrolleras av bra syrastruktur och redig mineralig frukt. Sanslöst gott. Definitivt ett av årets vinkickar. Högt upp på den listan! Håller lätt 5 år till. (vs2400 2015-08-27 Hemma)
  2007 - JJ Christoffel Erben - Erdener Treppchen - Riesling - Spätlese
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Liten begynnande mognad. Sötman ligger fortfarande aningen utanpå. Behövs mer sötma i maten för att syrorna ska spritta. Väntar ett par år med kvarvarande flaskor. Försluten med skruvkork. Inga som helst problem med reduktiva drag. Klockar in på behagliga 7,5%. Problemet är den väl tilltagna Spätlese-sötman. (vs2400 2015-05-27 Hemma)
  2007 - Emrich-Schönleber - Monzingener Halenberg - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Nahe Info)
Visa mer information
  Sista flaskan. På topp. Kan Riesling prestera ettrigare och piggare än så här? Visst kan man efterfråga mer komplexitet, men energin och vitaliteten är uppfriskande. Redigt j-a bra. Lagom utvecklad. Finns bra många år kvar i flaskan, men vill man ha det som inträffar om två-tre år...Tror inte man kan få ut mer av sin Riesling än så här... (vs2400 2015-04-18 Hemma)
  2007 - Alain Burguet - Gevrey-Chambertin AOC - Vieilles Vignes - Mes Favorites
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Utmärkt PN som är mitt i drickfönstret. Fin frukt, begynnande mognad, fortsatt spänstiga syror och mjuka tanniner. Balanserat och väldigt harmoniskt. Resterande flaska drickes bäst inom 2 år. (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  2007 - Domaine du Collier - Saumur AOC - La Charpenterie
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Klockren CB. Modern sådan. Gott om gul mogen frukt och hanterbara syror. Inte lika kickande som 08 och 10, men ändå redigt fin. När man fått smak för den här typen av CB är det svårt att få grejerna ur systemet. Lockar och pockar. Intressant stund vid glaset utlovas. Bör nog drickas inom 2-3 år. (vs2400 2015-04-04 Hos FB)
  2007 - Quinta Vale D. Maria - Douro DO - CV
(Portugal - Trás-Os-Montes Info)
Visa mer information
  Kluven till sådant här...absolut inte dåligt...absolut inte...faten under kontroll, bra frukt (om än väl massiv), strukturerad...grejerna finns där, men det som saknas är personlighet och glädje. Det blir liksom bara en axelryckning och drygt halva flaskan kvar...numera i frysen.
Trots all proffsighet och alla slantar som Vale D Maria lagt ned på CV förblir jag kall och blasé till sådant här. Och det värsta är att det inte klarar av en redigt fin köttabit som fått sig en körare på grillen. Blir bara spretigt och onyanserat.
(vs2400 2015-04-03 Hemma)
  2007 - Sepp & Maria Muster - Zweigelt - Graf
(Österreich - Steierland Info)
Visa mer information
  Väldigt italiensk i sitt uttryck...syrlig och tanninrik...dessutom lite småkärv frukt. Vinner på att dekanteras. Blir aldrig riktigt harmonisk, utan flaskan levererar bra bus rakt igenom. Trevlig Zweigelt, men inget att springa benen av sig för... (vs2400 2015-03-06 Hemma)
  2007 - Moric - Sankt Georgen - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Nu så...börjar äntligen att komma ihop. En tidigare flaska var kantigt och långt ifrån harmonisk. För att vara på säkra sidan får draken 4 timmar i karaff. Väl i glasen möts vi av kalksten blandat med ren blåröd frukt. Ikväll bjuder vinets olika komponenter på en fin helhet. Inget som skaver. Vill påstå att det finns många hantverkare i Bourgogne som vill att deras 1er cru-prylar skulle prestera på den här nivån. Skitgott helt enkelt. Och det bästa...fortsatt bra potential i resterande flaskor. Lätt 4-5 år. (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2007 - La Courtade - Côtes de Provence AOC
(France - Provence Info)
Visa mer information
  Skärgårdsdricka införskaffad i Berlin. Nästan ren Mourvèdre och enligt etiketten endast 12%...där ställer vi ett litet ? i hörnet. Tror inte riktigt på den siffran..Tudelat hur vi upplever grejerna. På egen hand sticker fatlagringen ut på ett jolmigt sätt...till grytan (morotssötma) funkar naturligtvis löjligt bra. Nästan för bra utifrån kompositionen...svårhanterat pga fat-pryttlarna...tveksam, men ändå inte... (vs2400 2015-02-14 Hemma)
  2007 - Muhr - Niepoort - Blaufränkisch - Spitzerberg
(Österreich - Niederösterreich - Carnuntum Info)
Visa mer information
  Efter två veckors eländigt lidande av rinnande sörja (förkylning från helvetet) börjar man kunna känna dofter och smaker. Äntligen kan man åter njuta lite vin. Och det är bara att konstatera att redig bf är redig vinkick. Det här är vackert blått, det är spänstigt, lagom lätt, fin frukt, skön mineralattack och naturligtvis klockrena bf-syror. Håller ihop hur fint som helst. Elegant och harmoniskt. Inga störande fat. Inget störande överhuvudtaget. Bf fortsätter att prestera på Sturköbaren. (vs2400 2015-02-06 Hemma)
  2007 - Demeter Zoltán - Kakas
(Hungary - Tokaj-Hegyalja Info)
Visa mer information
  Testas över tre kvällar. Kväll ett är den inte rikigt harmonisk, utan här spretar grejerna fortsatt ganska fritt. Lite granna som en blandning mellan en småskitig Alsace-Riesling och en trevlig by-Puligny...in i kylen igen...kväll två har skitigheten försvunnit helt. Nu snackar vi harmoni och balans. Mer Bourgogne-lik för varje klunk...och 1er cru-lik...gårdagens Rieslingvibbar finns fortfarande kvar till viss del...syrorna känns mer Riesling-lika än Chardonnay. Men så här ter sig en Furmint som fått sig en körare på gamla fat. Skitfin. Kväll tre sitter grejerna lika fint som kvällen innan. Otroligt läckert vin. Vinner antagligen på att spara återstående flaskor 2-3 år. Det får bli lite påfyllning av Kakas... (vs2400 2015-01-08 Hemma)
  2007 - Mas Foulaquier - Coteaux du Languedoc AOC - Pic Saint Loup - L'Orphée
(France - Languedoc-Roussillon - Languedoc Info)
Visa mer information
  Gott...ingen CdP-tyngd, utan L'Orphée dansar på lätta och pigga ben. Fylligt, men ingen sötma. Balanserad vinkick. Förbannat trevligt. Lite förvånad, eftersom jag allt som oftast tycker att de sydfranska prylarna känns daterade. Inte L'Orphée...absolut inte L'Orphée. Ingen anledning till att lagra, tutas bäst här och nu. (vs2400 2015-01-07 Hemma)
  2007 - Flavio Roddolo - Barbera d'Alba DOC
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Oj vad gott det är med bra Barbera. Redig Barbera är tyvärr sällsynt och när man lyckas hitta en som uppvisar Lessrof-blå renhet med typiska härliga syror då blir man lyrisk. Finns knappast bättre vin till italiensk föda. Syrorna rensar käften med ackuratess och frukten stöttar hela vägen genom måltider. Naturligtvis är tanninerna snälla. Det är alltså en 07:a och här finns inga som helst trötthetstecken. Den här lever lätt 5-8 år till. Kommer naturligtvis att fylla på. (vs2400 2014-12-18 Hemma)
  2007 - Raymond Usseglio - Châteauneuf-du-Pape AOC - Cuvée Impériale
(France - Rhône - Côtes du Rhône méridionales Info)
Visa mer information
  Väldigt sällan numera som en CdP överraskar oss positivt. Cuvée Impériale gör det med råge. Inget annat än ett imponerande vin. Härlig doft som indikerar ett skönt lyft i munnen...ingen tyngd, inget kladd, bara röda fina bär med inslag av tobak och sötlakrits. Visst finns det en sötma i munnen, men den bara förgyller upplevelsen av ett välbalanserat och välbyggt vin. Jättegott här och nu, men med bra många fina år framför sig. Och de höga % känns faktiskt inte. Som sagt en välbalanserad CdP. (vs2400 2014-11-30 Hemma)
  2007 - Keller - Dalsheimer Hubacker - Riesling - Grosses Gewächs Trocken
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Lysande här och nu. Fantastisk Riesling-nos som inte gör annat än pekar mot Tyskland. Mogna exotiska frukter som samsas knastriga mineraler. Välbalanserad karaktär i munnen. Fortsatt fina syror, mogen frukt, läcker längd...fin mognad. Går nog att plocka ur Hubacker lite till med lagring, men risken är att något av det skojiga går förlorat på vägen. Har ni kvar...drick upp! (vs2400 2014-11-15 Hemma)
  2007 - Alain Burguet - Gevrey-Chambertin AOC - Place des Lois
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Snyggt...så kan det sammanfattas. Och på intet sätt att det trillar över kanten och blir för snyggt. Håller sig hela tiden inom ramarna gällande elegans. När man är på väg att säga att nu blev det väl lite väl inställsamt...då slår mineralpiskan till...och när man är på vag att drämma till med att visst känns det lite väl neutralt...då känner man både ryggrad och tanninstruktur som avslöjar dess ursprung. Det är snyggt...men också jävligt kaxigt i all sin enkelhet.
Självförtroendet hos hantverkarna skiner rakt igenom hela flaskan. Säker adress!
(vs2400 2014-10-11 Hemma)
  2007 - Poggio di Sotto - Rosso di Montalcino DOC
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Vad ska man säga när det bjuds Sangiovese signerad Poggio di Sotto? Annat än makalöst bra alltså...för det är det! Även om det är en 'simpel' Rosso från en mellanårgång som 2007. Syrorna är så härligt fint utmejslade, frukten stöttar och tanninerna nafsar lite lagom tyket. Påbörjan till mognad. Elegant, balanserat, typiskt...och till det vulgärt stora t-benet sjunger vinet klockrent. Så gott, så gott. Så självklart. Så uttrycksfullt.
Här finns dessutom mer för den som har tålamod att lagra.
(vs2400 2014-08-14 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Lägg upp ny provning