Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 152
Vin
  2008 - Thibault Liger-Belair - Aloxe-Corton Premier Cru AOC - La Toppe au Vert
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Bra utveckling. Gillar årgången allt mer. Den här är absolut ok att tuta nu. Växer kanske till sig ett snäpp, men tillräckligt angenäm att tillbringa en kväll med.
Bra typicitet. Inte stort. Två kvar. Drickes inom 3 år.
(vs2400 2015-12-26 Hemma)
  2008 - Savart - La Dame de Cœur
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Underbara syror...ren Chardonnay från 2008 borgar för dessa. Presterar det man vill att Champagne ska göra...
Rensar, gör oss upprymda, får fart på smaklökarna...
Redigt snyggt bubbel.
(vs2400 2015-12-19 Hemma)
  2008 - Leo Alzinger - Riesling - Steinertal - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  På topp helt enkelt. Svårt att tänka mig att den kan trippa upp ett snäpp. Härligt mogen Riesling med samtliga önskade egenskaper inom räckhåll. Balanserad harmoni med fortsatt fint syratryck. Djup frukt. Helt enkelt riktigt bra. (vs2400 2015-12-11 Hemma)
  2008 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Till en redig kalventrecôte är bra Sangiovese ett svårslaget alternativ. Bucciarelli är i princip en garant för klockren Sangiovese. Precis lagom med frukt för att fixa kalven. Bra balans. Fin representant för CC. Gillas. Håller lätt 5 år till. (vs2400 2015-11-28 Hemma)
  2008 - Fattorie Romeo del Castello - Etna DOC - Vigo
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Dags att dricka upp era Vigo. På egen hand finns här lite mörka varma mognadstoner som inte känns kickande. Däremot till vår enkla ragu stämmer Vigo upp i skön sång för sista gången. Där och då ser vi en glimt av hur Vigo tedde sig när vi lärde känna varandra. Skoj att få ta del av de sista ljusa stråken i vinet. (vs2400 2015-10-15 Hemma)
  2008 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Skriker Pauillac. Så bra är det. Klassisk skönhet. Bara så bra. Stram och elegant. Klockren frukt. Ljusblå spänst. Glad att det ligger några till i källaren. Nu pillar vi inte på de på 4-5 år. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2008 - Didier Joris - Syrah - Òsami
(Suisse - Valais Info)
Visa mer information
  De här Syrah-prylarna från Valaisimponerar gång efter annan. Besitter ett ruggigt djup, en växande koncentration, en friskhet, en matlirare och ett helt eget uttryck. Trots att 08 är ett förhållandvis svagt år, Joris blandade all sin Syrah-frukt till den här cuvéen, finns här ett oförlöst monster i flaskan. Skulle vilja återkomma till det här om 5 år...då jävlar hade det skingit i källarväggarna. Här och nu nynnas det friskt till vår grillade hjortbit. Fullständigt rensande. Tyvärr sista flaskan från den här adressen...grejerna är löjligt svåra att komma över. (vs2400 2015-07-16 Hemma)
  2008 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  När Morics BF får några år på nacken dyker det upp skojigheter...lite lagom utvecklad, härligt ren frukt, klockrena syror...energi och förhållandevis bra djup. Svår att värja sig mot.
Morics grejer kan vara lite småknutna de första åren. Behöver tid helt enkelt. Gillar det här skarpt.
(vs2400 2015-06-11 Hemma)
  2008 - Gérard Boulay - Sancerre AOC - Comtesse
(France - Loire - Centre Info)
Visa mer information
  Oj vad gott. Inga SB-vibbar, snarare lutar det åt CB. Fullt mogna druvor, mineraler i mängd, aningen restsötma som balanseras upp av löjligt fina syror. Stor i munnen. Lång. Inget annat än fin vinkick. Håller lätt 5 år till. Fler inskaffas. (vs2400 2015-06-05 Hemma)
  2008 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Där den förra flaskan var lätt och spänstig, är den här lite mer ansatt av mörk frukt med begynnande mognad. Fortsatt en klockrent exempel på Sangiovese som vi vill ha den, men med anmärkningen att den här flaskan känns betydligt mer mogen. Allt är lite mörkare än förra gången. Inget gnäll...bara konstaterande...kvarvarande flaskor bör konsumeras inom 2 år. (vs2400 2015-06-03 Hemma)
  2008 - Jacques Puffeney - Arbois AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Trevlig Chardonnay med oxidativa drag. Skoj att få njuta lite Puffeney. På tok för lite sådant hemma. Bra frukt. Inga problem att låta den här ligga till sig. (vs2400 2015-05-15 Hos IV)
  2008 - Domaine Christian Moreau - Chablis Grand Cru AOC - Les Clos
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Varför dricker man inte mer fin Chablis...när det är så här lysande är frågan inget annat än relevant. Här finns djup och spets...komplexitet och renhet...mer Beaune i dagsläget än knastrande mineraler (tror ändå att dessa kommer att ta för sig mer och mer från och med nu)...kostar en slant, men vill nog påstå att Les Clos är värd varenda devalverad sek. Härligt här och nu, men med än större potential för de med 3-5 års tålamod. (vs2400 2015-02-07 Hemma)
  2008 - Flavio Roddolo - Barolo DOCG - Ravera
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Måste vara ärlig...deras Barbera är att verkligen gå loss på...det här är ok, men inte överhuvudtaget något att rassla loss på. Bra Barolo absolut, men det är inte svårt att hitta, men bra Barbera...bara så ni vet.
Ravera bär med sig lite väl mycket muskler trots årgången. Visst snackar vi Nebbiolo, men inte den direkt finlemmande dialekten. Gott men inget vi beställer med av...men deras Barbera...
(vs2400 2014-12-31 Hemma)
  2008 - Bucciarelli - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Klass-Sangiovese till redigt fint pris. Precis som man vill ha sin Sangiovese. Bra körsbärsfrukt, elegant, ren, lätt och charmig. Italien på flaska liksom. Det här vill man gå vidare med. (vs2400 2014-12-25 Hemma)
  2008 - Castell'in Villa - Chianti Classico DOCG - Riserva
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Så där ja...bra Sangiovese är redigt vin. Och det här är bra Sangiovese. Här finns syrorna, här finns den balsamico-kryddade körsbärs-frukten och här finns de fina och rena tanninerna. Trevligt på egen hand, men alldelses storslaget vid matbordet. Varenda liten komponent i vinet framträder med större exakthet när drycken får lite motstånd från vår enkla onsdagsragu. Jättegott här och nu och fin framtid. Vill dock ha deras grejer innan rönnbären blir alltför framträdande. Smaksak hur man vill ha sina Castell'in Villa. (vs2400 2014-12-10 Hemma)
  2008 - Francois Chidaine - Montlouis sur Loire AOC - Les Choisilles
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Ännu en härlig CB som levererar fullt ut. Mogen gul frukt, lite arrak, mineraler...fyllig, lång och syror som balanserar upplevelsen. Torrt och rent. Kan inte få nog av bra CB. (vs2400 2014-11-12 Hemma)
  2008 - Ronchi di Cialla - Colli Orientali del Friuli (COF) DOC - Di Cialla - Schioppetino
(Italia - Friuli-Venezia Giulia Info)
Visa mer information
  Italiensk Bdx-kopia av bra klass. Och inte en endaste Bdx-druvsort, utan här får Schioppetino regera fullt ut. Och låga 12,5% gör vinet till en klockren favorit. Det är rent, lätt, balanserat, elegant, lessrof-blått och precist. Blir så vansinnigt glad i små skapelser som det här. Visst, det kostar en slant, men det är faktiskt värt varenda liten dkk. Bara hoppas att Cibi fortsätter att plocka in de här guldkornen... (vs2400 2014-10-19 Hemma)
  2008 - Prager - Grüner Veltliner - Wachstum Bodenstein - Smaragd
(Österreich - Niederösterreich - Wachau Info)
Visa mer information
  Så där ja, nu snackar vi mognande GV. Oljig, maffig (men hanterbar), värmande (utan att vara alkig), fyllig, gulfruktig...men all denna stooorhet är ändå balanserad på något konstigt sätt. Tycker om det här trots att syrorna kunde sticka iväg lite mer. Skulle vara intressant att se vad som händer med ännu ett gäng år på rygg...tyvärr inte möjligt eftersom detta var sista flaskan. Druckits över tre dagar med samma intryck. (vs2400 2014-10-17 Hemma)
  2008 - Fattorie Romeo del Castello - Etna DOC - Vigo
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  Vinet (fast 07:an) som fick oss att förstå att på Etna händer det grejer. Således är det med höga förväntningar som Vigo öppnas. Tyvärr är det inte full övertygelse...finns en liten irriterande choklad-ton i avslutningen som döljer den fina röda frukten. Lite väl häftig fathantering med andra ord. Kan lätt bli så här när grejerna utvecklas och frukten börjar anta andra former. Till hemmaknådad gnocchi och retro-pesto (hemmagjord) visar dock Vigo upp sig på ett mycket mer angenämt sätt. Helt plötsligt är det den gamla Vigo som sjunger. Matvin som synes. Ska dock drickas upp inom 1-2 år. (vs2400 2014-08-21 Hemma)
  2008 - Domaine Guiberteau - Saumur AOC - Clos des Carmes
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Maffig CB. Drar åt det tropiska hållet. Finns nog också en aning botrytiserad frukt. Trots all den här tyngden finns syran som lyckligtvis balanserar upp vinet till en stor kick. För det är det...mäktigt på något sätt...lite oljigt, otroligt fylligt, trycker på hela tiden, omöjlig att värja sig emot. Chenin Blanc är en våldsamt häftig druvsort...ibland ter den sig så här, ibland kalkigt ren som en torr Vouvray, ibland med lite restsötma och ibland med varsam fathantering. Bara några få av de skepnander CB lyckas anta. Halva flaskan kvar...återkommer med andra ord... (vs2400 2014-08-20 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8
Lägg upp ny provning