Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 234
Vin
  2009 - Jean-Marc Burgaud - Morgon AOC - Côte du Py - Javernieres
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Seriös Gamay minst sagt. Otroligt knuten i doften. Även efter ett par timmar i karaff är Javernieres doftsnål. Inga som helst problem med den varma årgången. Faten har slunkit in fint. Absolut ingen klunka-Gamay. Seriöst som sagt. Krävande och intressant. Slank och fina tanniner. Tankeväckande. Gillas skarpt. Tål lätt 3-4 år till. (vs2400 2015-12-25 Hemma)
  2009 - Calera - Pinot Noir - Reed - Mount Harlan AVA
(Usa - Central California Coast - San Benito Info)
Visa mer information
  Det här inte bra...tyvärr redigt alkigt och i fullständig obalans. Drygt 14 % funkar inte att dölja i Reed. Svår till mat, svår för sig själv...inga som helst attraktiva drag. %-obalans är lika illa som när ett handgjort vin kajkar ur med inälvsrester som resultat. Defekta grejer i min värld. Och sett till prislappen (400 dkk) är det ett slag i käften på oss. Absolut inga fler Calera på Sturköbaren. (vs2400 2015-12-18 Hemma)
  2009 - Philippe Jambon - Beaujolais AOC - Les Ganivets
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Doften är inte vad man önskar...soja, buljong, svajig ost...oroväckande.
Tack och lov infrias förväntningarna i munnen. Sicken uppåtrörelse. Fantastiskt lyft. Ren frukt, fyllig, bra syror, fina tanniner...pur drickglädje.
Försvinner snabbt. Inga värmeproblem trots årgången.
(vs2400 2015-11-05 Hos Lessrofs)
  2009 - Domaine Arnoux-Lachaux - Chambolle-Musigny AOC
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Nips...redan färgen skvallrar om dikeskörning...extraherad och redigt mörk.
Och allt bekräftas av en jolmig doft bestående av malo, kola, vanilj...ovärdig Sturkö-dricka.
Årgången har satt sina spår, men tror även att producenten är överspelad för min simpla smak.
Inget att gå vidare med...
(vs2400 2015-10-24 Hemma)
  2009 - George Descombes - Morgon AOC
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Hur ska 09:orna stå sig...det är frågan när vi drar korken på en gammal favorit. Inga problem här inte...granit, kött, sötlakrits...förvånansvärt spänstig. Funkar ypperligt till vår ragu...ungefär som en Frappato.
Redigt gott. Inget att ligga vidare på, men heller ingen brådska att avsluta saldot.
(vs2400 2015-10-18 Hemma)
  2009 - Emidio Pepe - Montepulciano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Tid tid tid är vad det här behöver. Oerhört reduktiv och stängd initialt. Efter ett par timmar dyker fin blå frukt upp och förgyller syrorna som annars dominerar. Till en rödrosa hjortstek funkar Pepe oväntat bra. Lysande minst sagt...Naturligtvis många år framför sig... (vs2400 2015-10-17 Hemma)
  2009 - Lino Maga - Provincia di Pavia IGT - Barbacarlo
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lite väl chokladig flaska...kan bero på att den inte fick sina väl behövda timmar i karaffen. Initialt är också % påtaglig.
Allt rättar till sig med tid...dock icke lika övertygande som senaste gången...men oj så många år kvar...
(vs2400 2015-09-17 Hemma)
  2009 - Cedric Bouchard - Les Ursules
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Lättsam och småtrevlig är de första intrycken. Efterhand blir det allt mer komplext och mångfacetterat. Elegant, men ändå lite småfunkig. Väldigt bra och lättdrucket. Skulle inte ha något emot ett gäng i källaren... (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2009 - Accomasso - Barbera d'Alba DOC - Pochi Filagn
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Aningen söt och %. Funkar dock till tomatsås och pesto. De 15% är tyvärr lite påtagliga. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2009 - Gérard Schueller - Riesling - Alsace Grand Cru AOC - Pfersigberg
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Utmanande och krävande. Här gäller ett öppet sinne när man tutar vinet. Men i min mun hjälper det inte...blir bara kantigt och oxigt och förvirrande. Blir helt enkelt inte kompis med grejerna från Schueller. Han må vara hur hyllad som helst, men för mig funkar det helt enkelt inte. Finns inget som säger Riesling. Synd. (vs2400 2015-07-30 Hemma)
  2009 - Marcel Lapierre - Morgon AOC - Cuvée MMIX
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Tunga grejer. Saknar syror. Maffig frukt. Håller lätt 5 år till...antagligen mer än så. Påminner mer om södra Rhône till sin karaktär. En magnum kvar...den sparar vi de där 5-6 åren... (vs2400 2015-06-06 Hemma)
  2009 - Emidio Pepe - Montepulciano d'Abruzzo DOC
(Italia - Abruzzo Info)
Visa mer information
  Fem timmar i karaffen är vad som behövs för att locka fram vinets inneboende kvalitet. Ren frukt i näsan. Sten. Blåfrukt i munnen. Fina syror. Bra tanninstruktur. Riktigt fint rakt igenom. Finns en aning antydan till levertjosan i vissa lägen. Ibland är det där, oftast inte. Äkta vin för riktigt vinfolk. (vs2400 2015-06-06 Hemma)
  2009 - Mount Eden Vineyards - Cabernet Sauvignon - Estate - Santa Cruz Mountains AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Clara Info)
Visa mer information
  Bara att kapitulera. Det här är gott. Initialt aningen småstrulig, men med tid lugnar grejerna ned sig och blir en fin vinkick. Briljerar till den asiatiska biff-salladen. Mynta och koriander fixar den här Caben utan bekymmer. Inget kladd...bara skön struktur och fint mogen frukt. De kostar en slant, men belöningen är redig. Naturligtvis för ungt. Kommer antagligen bäst till sin rätt om 5-10 år. (vs2400 2015-05-28 Hemma)
  2009 - Château Thivin - Côte de Brouilly AOC - Les Griottes de Brulhié
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Saftig...köttig...mörkborstig...lite småruffig. Är lite mörkare och djupare Gamay än vanligt. Salmiak dyker upp mot slutet av flaskan. Skön grej som verkligen är en motsats till t ex Foillard, Balagny etc. Samtliga berikar. Samtliga behövs. Thivin behövs definitivt...bara etiketten är värd inköpspriset. En flaska kvar. Sparas 3-4 år. (vs2400 2015-05-20 Hemma)
  2009 - Domaine Pavelot - Pernand-Vergelesses Premier Cru AOC - Les Vergelesses
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Gott. Ännu en smygare som uppskattas. Lätt, ren, typisk, fint bygge...Gillas verkligen. Till resterna av lördagens långkok funkar Pavelot ypperligt. Det här kommer vi gå vidare med. (vs2400 2015-03-22 Hemma)
  2009 - Overnoy et Houillon - Arbois-Pupillin AOC - Chardonnay
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Skoj när verkligheten är lika bra som dikten. Vinerna från Overnoy är hyllade och numera nästan omöjliga att uppbringa. Då är det extrema förväntningar och med nerver liggandes utanpå man öppnar en flaska från den adressen. Vi ger den här Chardonnay-tappningen 5 timmar på karaff innan vi börjar seansen. Och då är det jävligt skönt att vinet är jävligt gott. Absolut inte stort i doften, men som det tar för sig i munnen. Bär hela vägen genom flaskan. Briljant balanserad och harmonisk trots sin ungdom. Bjuder på en kavalkad av intryck under den timma vi samsas vid glasen. Ena bättre än det andra. En fantastisk upptäcktsresa blan kullarna i Jura. Förstår varför det här är hyllade grejer. Växer för varenda minut i glaset. Kommer naturligtvis att te sig i en annan mogen skepnad om 10-15 år. (vs2400 2015-02-20 Hemma)
  2009 - Montevertine - Toscana IGT - Le Pergole Torte
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Dumdristigt att nypa en såpass omogen Pergole ansåg FV...och så här i efterhand kan vi nog ge honom rätt. Men suget att nypa en ung sådan här har funnits ett bra tag och till sist gick det inte att bromsa korkskruven. En annan tanke var också att få en bekräftelse på om vi ska fortsätta köpa ett par av respektive årgång. Vilket vi kommer att fortsätta att göra...åtminstone en flaska. För det här är bra skit. Inget snack. Måste dock bortse från den lilla sötman som finns där...den kommer naturligtvis att integreras och lyfta vinet ett par snäpp om en 10 år. Likaså finns faten där och slirar...men som sagt...här gäller det att leta efter de positiva egenskaperna (ren frukt, bra syror, struktur) och sia vad de kommer att bära med sig under tiden som vinet mognar. Kommer att bli riktigt bra... (vs2400 2015-01-10 Hemma)
  2009 - Clos Rougeard - Saumur-Champigny AOC
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Elegant, ren, träffsäker, balanserad trots sin ungdom...kan inte göra annat än beundra viner som dessa. Klassisk och fullständigt odaterad. Frukt, fat, tanniner, syror...man tänker inte på någon av komponenterna, utan här är det helheten som talar till oss. Gott på egen hand och lika bra till föda. Hittar inte en endaste brist. Gott nu och antagligen ännu godare om 5-10 år... (vs2400 2015-01-09 Hemma)
  2009 - Domaine Macle - Côtes du Jura AOC - Savagnin
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Så mycket karaktär för så lite pengar. Macle's enkla Côtes du Jura får nog klassas som det mest köpvärda vin som framställs. Hela Jura i en enda flaska...lagom ox, klockrena syror, personlig karaktär...tvärförtjust. Initialt kanske aningen slappt (årgången), men allt ordnar upp sig efter ett gäng timmar. Dricker gärna detta rumstempererat. Till Sturkötupp i Vin Jaune funkar naturligtvis Macle lysande. (vs2400 2015-01-02 Hemma)
  2009 - Simon Bize - Savigny-Lès-Beaune Premier Cru AOC - Les Talmettes
(France - Bourgogne - Côte de Beaune Info)
Visa mer information
  Oj vilken framtid den här rena Bize har...sjunger trots den varma årgången. Årgången märks faktiskt inte, utan det är slimmat, energiskt, mineraliskt, syradrivet, elegant och vrålungt. Vi tutar vinet till en enkel köttgryta och den här Savigny'n trivs alldeles utmärkt. Nästa flaska får vila till 10-årsdagen. (vs2400 2014-12-25 Hemma)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Lägg upp ny provning