Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 109
Vin
  2011 - Tschida - Syrah - Felsen II S
(Österreich - Niederösterreich Info)
Visa mer information
  Många utmed Rhône som önskar prestera Syrah på den här nivån. Väldigt få som lyckas. En fantastisk tolkning av Syrah. Alla önskvärda egenskaper på plats. Väldigt mycket Côte-Rôtie över skapelsen. Och % på bara 12,5. Framhärdar att hylla de som lyckas hålla % på en drickbar nivå. Om prislappen varit mer snäll hade vi fyllt på rejält. Kostar visserligen som sina medtävlare utmed Rhône...men inte köper man på sig allt för mycket därifrån heller... (vs2400 2015-12-19 Hemma)
  2011 - Pattes Loup - Chablis Premier Cru AOC - Beauregard
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Oj oj oj...så förbannat gott. Tänk om alla Chablis skulle prestera så här. Oerhört elegant. Lättsam, men ändå seriöst. Oerhört balanserat och harmoniskt. Här finns fortfarande utveckling att hämta. Den här ädressen är en säker källa till lycka. Fyller på. (vs2400 2015-12-03 Hemma)
  2011 - Pierre Gonon - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Klockren representant för sin appellation. Önskar att det fanns många många fler som Gonon. Syrah som sig bör. Kan bara kapitulera. Inga problem med årgången. Drick fint här och nu. Kommer att växa till sig, men det lär inte vi få uppleva. En flaska kvar. (vs2400 2015-11-21 Hemma)
  2011 - Julien Courtois - Vin de Table VdT - Ancestral
(France - France Info)
Visa mer information
  Livsfarligt vin. Oroväckande tomt i flaskan efter löjligt kort tid. Slurp-faktorn stor med andra ord. En lurig allians av Gamay, Cot och Gascon från Loire. Påminner starkt om en annan Loire-favorit - Racines.
Svår att beskriva i termer om smak och doft. Hann helt enkelt inte med.
(vs2400 2015-11-21 Hemma)
  2011 - Moric - Reserve - Blaufränkisch
(Österreich - Burgenland Info)
Visa mer information
  Funkar lika bra som tidigare. Stor karaktär, inget insmickrande, kräver uppmärksamhet...gillas starkt.
Fortfarande viss kantighet, vilket tyder på att det finns bra många utvecklingsår i kvarvarande flaskor. Moric är som alltid kompromisslös.
(vs2400 2015-11-04 Hemma)
  2011 - Colombera Garella - Bramaterra DOC - Cascina Cottignano
(Italia - Piemonte Info)
Visa mer information
  Gott som fan, men manipulerat. Sockrat...och jävlar sicken huvudvärk dagen efter.
Funkar klockrent det första glaset, men efter ett tag går det inte att blunda för sockret...blir aningen småklibbigt i käften faktiskt. Låter de två flaskorna i källaren ligga framåt 2018.
(vs2400 2015-09-23 Hemma)
  2011 - Domaine Grosbois - Chinon AOC - Gabare
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Mer fruktdriven och aningen uppumpad...speciellt om man kommer från en urpigg torr Zibibbo från Pantelleria.
Funktionell till grillad hamburgare och gurksallad. Men saknar lite kick i det här. Absolut trevligt, men lite jaha...
En kvar, inget att spara på.
(vs2400 2015-09-03 Hemma)
  2011 - ArPePe - Valtellina Superiore DOCG - Sassella Stella Retica - Riserva
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Fantastisk elegant och sval bergsnebba. Klockren röd frukt. Harmonisk är bara förnamnet...trots dess ungdom. Man kan tro att tanninerna ska vara utmanande, men icke...
Frågan är om vi tutat en bättre Valtellina...Vi bunkrar upp ett gäng och dricker inom 3-5 år.
(vs2400 2015-08-15 Hemma)
  2011 - Thibaud Boudignon - Savennières AOC
(France - Loire - Anjou Info)
Visa mer information
  Inte långt efter Rougeards klassiker. Det här spelar i princip i samma liga. Elegant och lättsam trots appellationen. Fantastisk renhet. Bra prestation även den här svåra årgången. Andra gången vi njuter ett vin från den här hantverkaren. Lika imponerad bägge gångerna. En otroligt ren tolkning av CB. (vs2400 2015-08-08 Hemma med TM)
  2011 - Domaine de la Côte - Pinot Noir - Bloom's Field - Santa Rita Hills AVA
(Usa - Central California Coast - Santa Barbara Info)
Visa mer information
  Njutbar rackare...minst sagt. Till våra ångade bergtungor sitter den här svalodlade PN klockrent. Rensar, biter och smeker om vartannat. Endast 12,5% svalkar i högsommarvärmen. Hittar inget som inte sitter rätt. Föruto men sak...priset...ligger kanske ett par hundringar över vad som känns relevant. För uppemot 600sek vill man ha lite mer djup och komplexitet. Kanske kommer med ålder men jag besitter inte kunskap om att sia gällande amerikansk PN. Men vinet är som sagt klanderfritt. Går gärna vidare med det här... (vs2400 2015-08-07 Hemma)
  2011 - Domaine Valette - Mâcon AOC - Chaintré Vieille Vigne
(France - Bourgogne - Maconnais Info)
Visa mer information
  Sann drickglädje. Läskande komplexitet. Fantastisk frukt. Fullständigt sjunger. Klockren energi. Varenda droppe skriker klass. Andra gången på kort tid som Valette imponerar. Känns som man inte kan gå galet här. (vs2400 2015-08-06 Hemma)
  2011 - Clos du Rouge Gorge - Côtes du Roussillon AOC
(France - Languedoc-Roussillon - Roussillon Info)
Visa mer information
  Inte ofta som det tutas mer eller mindre ren Carignan. Man borde nog göra det...åtminstone från den här adressen. Skitgod. Fina syror. Lättsam frukt med bra struktur. Piptobak. Klockrent matvin. Funkar briljant till en ren veggorätt. Det här knallar vi vidare med. (vs2400 2015-06-30 Hemma)
  2011 - Domaine Grosbois - Chinon AOC - Clos du Noyer
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Trevlig och hyfsat seriöst anlagd Chinon. Bra typicitet. Härlig doft med blyerts och ceder längst fram. Munnen får sitt av syror, lättsam frukt och kaxiga tanniner. Lite lätt på sina ställen. Saknas lite djup och komplexitet. På det hela är det dock en trevlig bekantskap. Vill testa det här från ett bättre år än 2011. (vs2400 2015-06-05 Hemma)
  2011 - Hummel - Kékfrankos - Spatz
(Hungary - Villány-Siklós Info)
Visa mer information
  Svårplacerad grej vid matbordet. Fick ett tips om gris...och då borde raggmunk med tillbehör funka klockrent. Finns skön grönska i glaset. Tack och lov inget kladd. Gillar det här på egen hand...mycket. Absolut värt att gå vidare med. (vs2400 2015-05-01 Hemma)
  2011 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - Les Varrons
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Sett till prislappen är kvaliteten osannolikt hög. Skiter man i prislappen är fortfarande kvaliteten redigt bra. Så låt oss skippa prisdiskussionen och bara fokusera på Les Varrons.
Definitivt Jura-vibbar, men också klara toner från den fina grannen i väster. Svårt att undvika jämförelser med Côte du Beaune. Så bra är det här. Klockrena syror, bra frukt, krämig struktur och tillräckligt långt. Vi testar grejerna under tre kvällar och det blir bättre för varje tillfälle. Kan vara en av de bättre 11:orna vi testat. Labet imponerar återigen.
(vs2400 2015-04-23 Hemma)
  2011 - Jamsheed - Syrah - Garden Gully Vineyard
(Australia - Victoria Info)
Visa mer information
  Till de grillade små hjortbitarna låter vi den här gamla favoriten ackompanjera. Funkar utmärkt till födan och flickorna blev glada att äntligen få något lite mer fruktsvulligt i glasen. På egen hand dominerar fruktsötman i både doft och smak. Gott men i sammanhanget (läs övriga viner) väl endimensionellt... (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  2011 - Eric Texier - Côte-du-Rhône Brézème AOC - Domaine de Pergaud VV
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Trevlig, om än lite snäll på egen hand. Till årets första grillade köttbit fullständigt briljant. Den lilla sötman (blinkar bra med aussie-land) i vinet funkar klockrent till köttet. Men rakt upp och ned blir det aningen inställsamt. Biter inte riktigt ifrån som jag vill. Absolut gott, men inget man spinner loss på. Inget återköp. (vs2400 2015-03-05 Hemma)
  2011 - Pierre Frick - Pinot Noir - Alsace AOC - Rot Murlé - Zéro Sulfite Ajouté
(France - Alsace Info)
Visa mer information
  Den här behöver luft. Plockar kapsylen direkt när jag kommer hem efter en runda i Cph. Inte direkt angenäm på studs, men efter c:a 30 minuter är det bara ren charm. Naturligt är bara förnamnet. Inte lätt att spika varken druvsort eller ursprung. Mer skojigt vin än seriöst. Men våldsamt gott. Försvinnande gott. Går inte att motstå. När väl den initiala orenheten försvunnit, har vi snarare ett löjligt rent fruktigt uttryck som ger oss ett saligt leende...finns inte en chans att det blir något kvar till imorgon. (vs2400 2015-02-28 Hemma)
  2011 - Domaine Miquettes - Saint-Joseph AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Ibland förbannar man sin sparsamhet. Blev rekommenderad den här flaskan av den galne greken på torget i Tain. En av appellationens rediga påläggskalvar...ok sa jag...testar en flaska...borde sagt ett 6-pack...minst.
Pekar mer mot Gonon än Dard&Ribo. Mer klassisk än dunk-klunk. Struktur, renhet, seriositet...allt kombinerat med en ruggigt fin frukt. Bra balans, fina syror, lagom tanninattack. Lägg den här killen på minnet...vi gör det.
(vs2400 2015-02-26 Hemma)
  2011 - Domaine Raveneau - Chablis AOC
(France - Bourgogne - Chablis Info)
Visa mer information
  Behöver mycket tid innan denne legendar släpper loss. Väldigt anonym initialt och lurar mig till CB-land. Men med luft visar sig ursprung och klass. Behaglig Chablis som inte erbjuder något motstånd förutom det kontemplativa. Får en att klura och tänka till om lite av varje. Skön fin resa. Och den vill man gärna hänga med på fler gånger...då växlar vi upp till 1er/grand... (vs2400 2014-11-15 Hemma)
1 2 3 4 5 6
Lägg upp ny provning