Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 82
Vin
  2012 - Sylvain Dittière - Saumur AOC - Les Cormiers
(France - Loire - Saumurois Info)
Visa mer information
  Klassiska schnitzlar på bordet...tre alternativ i glasen...barbera, blaufränkisch eller cabfranc...ikväll blir det cabfranc. Vi har testat det här tidigare och upplevde som att det finns potential i den här hantverkaren. Vinet bygger mer på frukt än mineral och djup. Absolut gott, men vi saknar en och annan dimension. Vill ha några växlar till i vår cabfranc. Till schnitzlarna fyller det sin funktion med bravur. (vs2400 2015-12-23 Hemma)
  2012 - Guillaume Gilles - Cornas AOC
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Löjligt ungt...men vad gör man inte för sin fru. När det serveras välhängd finkossa kräver hon redig Syrah. Och redig Syrah är det här...i sin mest ungdomliga skepnad. Blommor och frukt dominerar. Mjukt och inbjudande. Gott gott gott. Ungt ungt ungt. (vs2400 2015-12-12 Hemma)
  2012 - Günther Steinmetz - Kestener Paulinsberg - Spätburgunder
(Deutschland - Mosel Info)
Visa mer information
  Nog den första PN från Mosel som vi uppskattar. Ska vi vara kritiska är det aningen konstlat (chaptaliserat), men för övrigt fungerar det över förväntan. Inget man behöver fylla källaren med, men en bra referensbreddare. Tyska attribut, fast ganska nedtonade. Funkar som sagt över förväntat... (vs2400 2015-12-05 Hemma)
  2012 - Vinogradi Fon - Malvazija
(Slovenija - Primorska - Slovenska Istra Info)
Visa mer information
  Kapitulerat för Fons viner. Framförallt de vita imponerar. Den här provas över tre kvällar och den blir allt bättre ju längre tiden går. Parfymerad, lite småfet...men ändå balans och struktur för att hålla intresset vid liv. (vs2400 2015-11-26 Hemma)
  2012 - Château le Puy - Bordeaux-Côtes de Francs AOC - Emilien
(France - Bordeaux - Libournais Info)
Visa mer information
  Att Merlot kan smaka så fint...skoj med ett vin som motsvarar förväntningarna. Det doftar och smakar bdx...som man vill att bdx ska te sig alltså...inga skymmande fat, ingen jolmig malo, ingen extrem koncentration...bara ren och fin frukt. Skitgott helt enkelt. Absolut ingen storhet, men tillräckligt bra för att fylla på med fler flaskor! (vs2400 2015-11-19 Hemma)
  2012 - Aurora - Marche IGT - Barricadiero
(Italia - Le Marche Info)
Visa mer information
  Även Barricadiero dyker upp i ny årgångsskrud. Omöjligt att inte nypa en flaska. Svalare, lägre %, lättare, renare än många tidigare årgångar. 2011 är kanske snäppet blåare, men den här ligger inte långt efter. Lite fat som stör i dagsläget men det lär försvinna inom något år. Klockrent matvin. Skönt med ett vin man inte vuxit ifrån. (vs2400 2015-11-12 Hemma)
  2012 - Montevertine - Toscana IGT
(Italia - Toscana Info)
Visa mer information
  Alltid ett speciellt tillfälle när en ny årgång av Montevertine anländer till Sturköbaren. Och som alltid (nästan) är det full leverans sett till mina smaklökar. 2012 är kanske lite mulligare och fylligare n vad jag vill ha, men med några år på rygg kommer även den här årgången att rätta till sig. God nu, men ännu bättre om 2-3 år. (vs2400 2015-11-11 Hemma)
  2012 - Gilles Berlioz - Vin de Savoie AOC - Roussanne
(France - Savoie Info)
Visa mer information
  Roussanne i naturlig svid. Druvsortens fyllighet och viskositet parad med en lite skön ox-ton. Gillas skarpt. Funkar lika bra dag två. Bra komplexitet. Inget klunkavin dock. Värt att gå vidare med. (vs2400 2015-10-21 Hemma)
  2012 - Guillaume Gilles - Cornas AOC - Combe de Chaillot
(France - Rhône - Côtes du Rhône septentrionales Info)
Visa mer information
  Naturligtvis är det underbart med alla de här galna vinerna som spritter och rasslar och som dessutom skiter fullständigt i allt regelverk. Visst är det så...men ibland är det förbannat skönt med ett vin som sjunger ursprung, både vad gäller druvsort och område. Gilles instegs-Cornas är ett sådant...fullständigt knôkat med Norra Rhône-markörer...och omöjlig att inte gilla. Lysande nu och förvånansvärt öppen. Gille kan sin Cornas... (vs2400 2015-10-21 Hemma)
  2012 - Domaine Labet - Côtes du Jura AOC - Chardonnay - les champs rouges
(France - Jura Info)
Visa mer information
  Klockren cuvée av Chardonnay och Melon. Så snygg...så knäckande bra...så Bourgogne-lik att man baxnar. Fantastisk här och nu...inte heller några konstigheter att spara den här c:a 5 år. (vs2400 2015-10-15 Hemma)
  2012 - Alain Jeanniard - Morey-Saint-Denis AOC - Vieilles Vignes
(France - Bourgogne - Côte de Nuits Info)
Visa mer information
  Stram elegant och absolut inte insmickrande. Inga ekmarkörer, bara klassiskt skolad pinot-frukt. Återkommer till kvarvarande flaskor först om 3 år. (vs2400 2015-09-24 Hemma)
  2012 - Weingut Seehof - Westhofener Morstein - Riesling - Alte Reben
(Deutschland - Rheinhessen Info)
Visa mer information
  Klockren aperitif-Riesling. Inga konstigheter...ingen komplexitet/djup...Helt ok bruks-dricka. Absolut bra men icke stort. Allt ska inte vara det heller... (vs2400 2015-09-18 Hemma)
  2012 - Ciro Picariello - Fiano di Avellino DOCG - Ciro 906
(Italia - Campania Info)
Visa mer information
  En lite mer prestige-variant av Fiano från favorithantverkaren Picariello. Lite mer %, lite mer fyllighet, lite mjukare, lite varmare...och tyvärr lite mindre spännande. Brukar oftast bli så när man tar ut svängarna...lite synd med tanke på hur grymt karaktärsfullt normalen ter sig. Här blir det inte återköp. (vs2400 2015-09-12 Hemma)
  2012 - G. Bini - Sicilia IGT - Serragghia Bianco Zibibbo Vino Secco
(Italia - Sicilia Info)
Visa mer information
  ja harrejävvlarr...sicket rysarvin...sicken kick...sicken fullständig vinosapienvältare...sällan man befinner sig mållös...men här är ett sådant tillfälle...energi...visst är det muscat...men så jävla stenig och orange...vill ha mer...mycket mer...mer! (vs2400 2015-09-03 Hemma)
  2012 - Jean Foillard - Morgon AOC - Côte du Py
(France - Bourgogne - Beaujolais Info)
Visa mer information
  Ajajaj...sista flaskan av det här elixiret...
Här snackar vi Gamay och mineraler i samklang...löjligt fint. Finns en renhet som imponerar, en självklar pondus, en distinkt glädje...När Gamay kommer i den här dräkten går det inte att motstå...Finns bra många år kvar i den här rackaren...
(vs2400 2015-08-20 Hemma)
  2012 - Josef Leitz - Rüdesheimer Berg Kaisersteinfels - Riesling - Terrassen
(Deutschland - Rheingau Info)
Visa mer information
  Går inte att bli besviken på Kaisersteinfels. Tutat de här sedan 2005 och de har alltid varit typiska och levererat fullt ut. Visst har något av årgångarna inte fixat kraven, men det finns ändå en typicitet som få kan fixa. Årgång 2006 köpte vi aldrig. Den här 12:an har sin lilla restsötma, sina låga 12%, sin klockrena syra och sin Riesling-zzing. Oerhört läskande i sensommarvärmen. Håller lätt 5 år, men det är spänst och energi som lyfter Leitz grejer. (vs2400 2015-08-20 Hemma)
  2012 - Domaine du Cros - Marcillac AOC - VV
(France - Sud-Ouest - Haut Pays Info)
Visa mer information
  Oavsett pris på den här sköningen är det ett av årets absolut mest lysande flaskor. Och sett till priset är det lätt den mest överlägset prisvärda flaska vi öppnat de senaste 2 åren. Vi snackar 12 skitna eurosar...
Doftar och smakar som en 3 gånger så dyr klass-CF från Loire. Blint hade man alltid alltid sagt CF. Grönskan finns där, men den är så kaxigt nedtonad och den blå frukten finns där likaså. Munnen exploderar av bra frukt. Dessutom barnsligt lättdrucket. Hittar inga fel...bara att det är svårt att få tag på...men det går!
(vs2400 2015-07-31 Hemma)
  2012 - Le Coste - Lazio IGT - Vino Rosso
(Italia - Lazio Info)
Visa mer information
  Spralligt...nervigt...redigt...trippande...skojigt...utmanande...naturligtvist självklart rent i sin frukt. Aldrig testat röd Grechetto tidigare. Tror inte det är druvsorten som driver vinet. Snarare hantverkare och tänk. Klockrent. Går lätt vidare med det här. Viss skitighet i slutet. (vs2400 2015-07-09 Hemma)
  2012 - Les Cailloux du Paradis - Touraine AOC - Racines
(France - Loire - Touraine Info)
Visa mer information
  Trodde först det här var en ren CF och förvånades därför av de snälla tanninerna. Blev senare rättad att CF är en av drygt 20 olika druvsorter i Racines. Då blir det klarare att vinet upplevs som det gör. CF gör sig ändå påmind i doften i form at en ishavsblå ton som man bara upplever i klass-CF, därtill är vinet lätt, rent, elegant, nästan smygande till sin karaktär. I munnen tassar det fram försigtigt med sina dryga 12%...inga burdusa markeringar, utan bara självklara antydningar om klass. Tanninerna är smeksamma om de ens gör sig påminda. Ännu ett vin som verkligen visar sin rätta sida vid matbordet. Fixar lätt grillad lax som serveras med gudomlig hollandaise...
Håller lätt 5 år. Fyller naturligtvis på...
(vs2400 2015-07-01 Hemma)
  2012 - Strohmeier - Sauvignon Blanc - Sonne No. 3
(Österreich - Steierland - Südsteiermark Info)
Visa mer information
  Dricks under 2 kvällar. Två olika ansikten. Kväll ett är det en bångstyrig rackare där både tyngd och beska irriterar. Fel saker som upptar smaklökarna. På med korken så får vi se vad som händer med 24 timmar i kylen. Nästan ett litet underverk. Lättare, renare, blommigare och oerhört mycket mer intressant...dessutom en elegans som är ovanlig i vita skalmacererade. Oerhört svårt (omöjligt) att hitta druvsort och ursprung. Som Sonne 4 presterar kväll två då är det ett givet återköp. (vs2400 2015-05-21 Hemma)
1 2 3 4 5
Lägg upp ny provning