Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 20 av 66
Vin
  nv - Marie-Noëlle Ledru
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Riktigt trevligt bubbel. Svårt att definierar druvsort. De flesta gissar på ren Chardonnay, men vi har allts ren PN i glaset. Gör sitt jobb rakt av. Perfekt bubbel att dra igång en lång vinfärd... (vs2400 2015-04-11 Hemma med FV och FB)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 10 Undici 12
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Bästa versionen av Rosi's årgångsblandade CabFranc. Sval, fräsch, ren, klockren CF...deras mest eleganta tolkning. Mer Loire än Napa den här gången. Det här vinet har en given plats i vår källare...en välförtjänt sådan! (vs2400 2015-04-03 Hemma)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 8 Nove Dieci
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  En favorit som ger kick varenda gång vi dricker den. Likaså ikväll. Och precis som tidigare varianter så drar alla markörer åt Napa, men vi är alltså i Italiens alp-landskap mot Österrike. Bjussig frukt, bra fat-hantering, viss inställsamhet men som alltid bra tryck över samtliga register. Tycker om det här lika mycket varje gång. Vi kan inte få nog av bra Cabernet Franc. Så är det bara. Håller med all säkerhet 4-5 år, men detta var sista flaskan av 8910...dags att samla på sig några 91011 med andra ord... (vs2400 2015-02-18 Hemma)
  nv - David Léclaparte - L'Artiste
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Komplext bubbel. Lagom utvecklat. Gott om lyxig nougat i doften. Bra tryck i syror. Redig längd. Komplex som sagt. Långsamt vin som hela tiden bjuder på trevliga vinklingar. Njutes över två kvällar, med liknande intryck. Dock mer av allt kväll två. Dyrt, men värt pengarna. Härligt vin! (vs2400 2014-12-25 Hemma)
  nv - La Bohême - Vin de Table VdT - Rouge
(France - France Info)
Visa mer information
  Ibland går det inte att hia sig...när det står en 18-låda och väntar när man kommer hem blir nyfikenheten ohanterbar...frågan som uppstår är vilket vin som ska få sätta korken till. Valet faller på den här godbiten...redigt gamla Gamay-stockar, helt osvavlat...och fan vilket vin. Rasande vacker ren frukt...fyllig och omfamnande...skinande ren frukt som lyfter i munnen på ett sanslöst fint sätt...bra struktur på grejerna som lovar ett långt och hälsosamt liv. Det här tänjer gränserna vad Gamay kan åstadkomma. Djupt imponerad. Skitgott redan nu, men potential så det skriker. Men ikväll är det frukten som imponerar med sin mörka sköna renhet. Ruggigt bra! (vs2400 2014-10-03 Hemma)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - Nove Dieci Undici
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Gott. Yppigt. Charmigt. Skriker Napa Cab...men se det är en norditalienare. Kvällens enda icke-franska vin. Rosi bär den italienska fanan redigt bra. Trots att det smakar bergs-cab. (vs2400 2014-08-16 Skilleby)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 8 Nove Dieci
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Där 789-varianten är en snygg Napa-inspirerad skapelse, är 8910-kompisen betydligt mer influerad av Bdx. Beror antagligen mestadels på årgångsvariation. I min mun spelar det faktiskt ingen roll eftersom Rosi alltid levererar kvalitet och bra upplevelse. Här finns bra stramhet, fin druvsortskaraktär, längd och syror. Balanserat och nyanserat. Skitbra här och nu. Bra framtida potential. Beställer fler. (vs2400 2014-06-27 Hemma)
  nv - Benoiy Courault - Vin de Table VdT - La Coulée
(France - France Info)
Visa mer information
  Charm, charm och åter charm. Frukt, frukt och åter frukt. Ung, ung och åter ung. Den här typen av viner ska inte beskrivas, inte funderas över, utan vinet ska bara drickas. Lättsamt och skojigt. Ska inte sparas. (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  nv - Benoiy Courault - Vin de Table VdT - Les Guinechiens
(France - France Info)
Visa mer information
  Det här funkar inte riktigt för mig. Lite väl hårt och kantigt. Väl häftiga syror. Måste finnas lite frukt för att tillfredsställa en gammel man som mig... (vs2400 2014-05-17 Hemma med vpk)
  nv - Bodegas Tradición - 30 Años - Amontillado - Jerez-Xerès-Sherry D.O.
(España - Andalucía Info)
Visa mer information
  Härlig att sniffa på. Nötter, skön oxidation, intensiv, komplex...tyvärr inte lika trevlig i munnen, som domineras av alkohol, hetta och spretighet. Saknar syror. Blir bara en eldig upplevelse. (vs2400 2014-05-10 Sturköblot)
  nv - Savart - Bulle de Rosé
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Inte många flaskor rosa bubbel i källaren ska erkännas. Har alltid haft lite svårt för sådant, men förr eller senare måste man ta sig an uppgiften. Och att börja med en Savart kanske kan vara en bra väg in bland de rosa molnen.
Det är torrt, det är gott, det är bra syror, kanske bygger lite väl mycket på frukt och syror och inte så mycket mineraler. I slutändan dominerar syrorna väl påtagligt. Vi låter kvarvarande flaska vila något år. Kommer nog inte investera i allt för mycket rosa...vill ha mer mineral i mitt bubbel.
(vs2400 2014-04-11 Hemma med FV)
  nv - Fleury - Blanc de Noirs
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Trevligt på alla sätt. Perfekt att kicka igång tillställningen med. Bra fyllighet, bra syrakick, bra spets...som synes, bra bubbel. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  nv - Edi Kante - Vino da Tavola VdT - Extrò
(Italia - Italia Info)
Visa mer information
  Så ja...nu börjar det likna något. Grumligt av jästfällning, blommigt, malo, jästigt...otroligt egensinnigt för näsan. Munnen får sitt av bra syror, aningen fatbeskt på slutet, inget extremt tillslag i munnen som man kanske förväntar sig...snarare trevligt, spännande och helt ok gott. Kommer tillbaka till Extrò i slutet av kvällen. Läskar på ganska bra efter ett 20-tal olika intryck. Skulle vilja ha mer tid med detta. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  nv - Čotar - Teran - Črna
(Slovenija - Primorska - Goriška Brda Info)
Visa mer information
  Bubblande Teran...aldrig har man testat det...och det här är charmigt gott initialt. Perfekt att ta ett välkylt glas i sommarvärmen. Gärna att ha lite korv och skinka att gnaga på.
Tyvärr har allt av charm och personlighet försvunnit ett gäng timmar senare...leverpastejen har ockuperat resterna i flaskan. Odrickbart. Upp som en sol och ner som en...
(vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  nv - Togni Rebaioli - 1703 Vallecamonica
(Italia - Lombardia Info)
Visa mer information
  Lättsam, ren, aningen alkig...snabb sammanfattning. Utöver det kan man plocka upp jordgubbar, bra syror, tanniner...trevlig ny bekantskap. (vs2400 2014-03-15 Lessrof)
  nv - Jacques Selosse - Initiale
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Stort vin...känns redan på nosen. En snabb koll av doften ger direkt antydningar om en skön timme med bubblet. Nougat, blomster, mineraler...komplext och inbjudande. I munen är det framförallt renhet, elegans och balans som förför. Inte för lite och inte för mycket av någonting...bara en självklar harmoni av de ingående beståndsdelarna. Satans gott bubbel. Selosse kan sina grejer. Kan med lätthet sparas 5-6 år. (vs2400 2013-12-31 Hos FB)
  nv - Savart - L'accomplie
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Skön rensare fullknôkad med kalk/krita och mogen clementin. Spänstigt sprallig. Inget att fundera över, utan bara ren bubbelglädje. Perfekt partystartare. Vansinnigt roligt vin...förmedlar intrycket utan omvägar. Vår första Savart...långt ifrån den sista. Nästa L'accomplie plockar vi redan på julafton...kommer funka klockrent till sillen... (vs2400 2013-12-21 Hemma)
  nv - Eugenio Rosi - Vallagarina IGT - Cabernet Franc - 8 Nove Dieci
(Italia - Alto Adige Info)
Visa mer information
  Ett riktigt fåtöljvin. Sitter hur gott som helst. Känns lite stramare, renare och lättare/elegantare än sin föregångare. Fortfarande dock iklädd sin Napa-rock. Det här charmar sönder oss rakt upp och ned. Verkar som vi inte kan få nog av redig CabFranc. Beställer fler omgående! (vs2400 2013-12-07 Hemma)
  nv - Roger Coulon - Les Coteaux de Vallier
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Dags att inviga nya möbler på uteplatsen. Görs med imponerande och utvecklad bubbel. Brödig...mineralig...frisk...komplex...redigt god.
Känns som man plockar den på bra nivå, antagligen på väg upp, men svårt att sia om hur mycket potential det fortfarande finns i flaskan. Ganska ointressant eftersom det är den sista. Glad att den presterar redigt bra.
(vs2400 2013-09-21 Hemma)
  nv - Voirin-Jumel - 1er Cru à Cramant
(France - Champagne Info)
Visa mer information
  Dyker upp väl sent på kvällen för att man ska kunna återge ett rättvisande omdöme. Men den var kall, torr och uppfriskande...tror jag. (vs2400 2013-08-30 Hemma hos FB)
1 2 3 4
Lägg upp ny provning