Mina provade viner


Lägg upp ny provning Vin 1 till 2 av 2
Vin
  2001 - Muga - Prado Enea - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Gott och redigt njutningsfullt. Bra frukt (absolut inte uttorkat), fin syrastruktur, elegant, rent, skön längd, briljerar vid matbordet. När de klassiska spanjorerna fortsatt har frukt kvar innanför kostymen fyller de här grejerna sin funktion med bravur.
Bra många år kvar innan vinet kommer att vika ned sig. Skitgott!
(vs2400 2013-08-29 Hemma)
  2001 - Muga - Prado Enea - Gran Reserva - Rioja D.O.C.
(España - La Rioja Info)
Visa mer information
  Klassisk elegans. Urtypiskt. Viss mognad. Ren frukt. Pigg upplevelse. Klockrent matvin. Inga bröst-toner, utan endast självklart självförtroende. Som synes fantastiskt gott.
En klassisk Gran Reserva från ett storslaget år, ja då är Rioja inget annat än en grymt trevlig kick. Faktiskt riktigt vackert. Man blir glad ända in i själen när det fortfarande går att finna viner som det här. Inga uppumpade muskler här inte. Visst kan man reta sig på den lilla fruktsötman, men varför leta brister i ett sådant här storslaget vin.
Måste också poängtera det fina med att kunna köpa ett vin som redan är en bra bit på sin mognadsbana. Här finns fortfarande bra många år kvar i och för sig, men Muga har haft vänligheten att låta vinet ligga fram till nu.
Vill man dricka ett klassiskt vin, med stor typiskhet, en traditionell upplevelse, elegans och ett fantastiskt matvin, ja då är det bara att springa till närmaste SB och lägga in en beställning. Vi kommer att hämta hem några till.
(vs2400 2010-08-07 Hemma)
1
Lägg upp ny provning